Igor Matovič ukázal ľudskosť a pokoru. Ospravedlnil sa, že nemal dosť síl urobiť toto

NETKY.SK • 22 December 2020, 13:52 • 2 min
Igor Matovič ukázal ľudskosť a pokoru. Ospravedlnil sa, že nemal dosť síl urobiť toto

Premiér zopakoval, že kým prvú vlnu sme zvládli výborne a ako európsky líder, potom sa niečo zmenilo.

slovakia

left justify in out

Prvú vlnu sme dokonca podľa lídra OĽaNO a slovenskej exekutívy „zvládli na európsku jednotku ... lebo ľudia v rešpekte pred nepoznaným brali slová tých, čo silu pandémie merali počtom zatvorených barov, na ľahkú váhu“.

 

 

Matovič na sociálnej sieti dodal, že ľuďom nepoznané a aj zdravý rozum prikazoval opatrnosť. „Prišlo leto a dni, keď sme mali aj nula prípadov denne. Ale konšpirátori a spochybňovači covidu išli na plné obrátky ... až sme sa stali krajinou s najväčšou vierou v konšpirácie v EÚ,“ napísal premiér, ktorý sa aktuálne lieči z tohto ochorenia.

 

Líder vlády dodal, že následne prišla druhá vlna a oveľa silnejšie. „Kde sa vzala? Z Gurunu nepristála, bola v nás. Vírus cez leto nezoslabol, len naša schopnosť a ochota mu čeliť, zoslabla výrazne,“ zdôraznil Igor Matovič s tým, že nasledovalo spochybňovanie opatrení.

 

Nazdáva sa, že krok s celoplošným testovaním bol záchrannou brzdou v poslednej chvíli. „Milióny ľudí prišlo ... mnohí dobrovoľne, mnohí nie ... ale spolu sme zachránili tisícky životov a ochránili nemocnice pred kolapsom. Na čas,“ vysvetlil s tým, že následne nastala napr. aj  „hystericky fanatická svätá vojna proti opakovaniu plošného testovania“.

 

 

Matovič sa nazdáva, že aj to prispelo k situácii, v ktorej sa nachádzame. „Tisícky zbytočne mŕtvych ľudí. Tisícky s trvalými vážnymi následkami. Nesmierne ekonomické škody, na ktoré sa poskladajú zas len obyčajní ľudia cez svoje dane a odvody,“ doplnil s tým, že to predĺži aj dobu zatvorenia prevádzok.

 

Veľmi ho mrzí, že v politike pôsobia aj sociopati. „Choré, cynické a sebecké myslenie bez akejkoľvek štipky empatie a ľudskosti,“ zdôraznil v slovách, ktoré napísal z karantény a domáceho liečenia.

 

Matovič sa v závere príspevku ospravedlnil Slovákom za to, že nezrealizoval decembrové testovanie. „Nemal som dosť síl,“ prezradil s tým, že bolo náročné všetkých presviedčať o úspešnosti a nevyhnutnosti testovania. Pozrite si aj aktuálne čísla nakazených. Prečítajte si aj o tom, ako Matovič upozornil na krok rakúskeho kancelára. Proti koronavírusu sa chránime aj dezinfekčnými gélmi a rúškami. Kúpiť si ich môžete na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona