Igor Matovič sa ospravedlnil za exces v podobe nemocničnej koaličnej rady

NETKY.SK • 26 November 2020, 12:52 • 2 min
Igor Matovič sa ospravedlnil za exces v podobe nemocničnej koaličnej rady

Predseda vlády si priznal ďalšiu chybu, ktorou bola návšteva predsedu parlamentu Borisa Kollára v nemocnici, kde prebehla koaličná rada.

slovakia

left justify in out

Verejnosti sa za exces ospravedlnil na sociálnej sieti. „Áno, boli sme traja - ja, Richard Sulík a Veronika u Borisa na koaličnej rade,“ začal svoj príspevok s tým, že predtým si overoval, či tým niečo neporušia.

 

Vysvetlil, že jeho informácie boli iné. „Bol som uistený, že nie ... s tým, že ide o samostatný priestor, kvázi pracovňu predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s akýmkoľvek iným pacientom ... a preto sa na túto situáciu nevzťahuje zákaz návštev,“ zdôraznil s tým, že bez takéhoto uistenia by sem nešiel.

 

 

Matovič mal aj informáciu o fotografovi, „ktorý tam dlhodobo striehne na všetky prípadné návštevy“. Premiér tvrdí, že sa mohol skrývať a ísť do garáže tak, aby ho nikto nevidel, napríklad na anonymnom automobile. „Ale neurobil som to, lebo som dostal uistenie.“

 

A nikto mu ani následne nespomenul, že robí niečo nedovolené. Naznačil, že ak by sa to dozvedel, okamžite by od takéhoto konania upustil. „V momente len náznaku, že robím niečo proti pravidlám, by som sa na podpätku otočil. Nepadlo však ani slovíčko, čo je určite škoda,“ zdôraznil, že nechce ostentatívne výhody.

 

Líder OĽaNO zdôraznil, že práve preto nechce ani výhody, na ktoré má nárok, nevyužíva ani druhé doprovodné vozidlo a takmer vôbec nevyužíva maják. „Z hĺbky duše papalášizmus nemám rád a neprevádzkujem ho,“ vysvetlil.

 

 

Igor Matovič zdôraznil, že koaličná rada v nemocnici prebehla v jeho dobromyseľnej viere, že všetko je v poriadku. „Ale, chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému, niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať,“ dodal s tým, že sa ospravedlňuje.

 

„Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem,“ kajal sa líder slovenskej vlády. Prečítajte si aj o tom, ako sa celú dalosť udiala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies