Igor Matovič považuje platené testy za nútenie do očkovania!

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 15:10 • 2 min
Igor Matovič považuje platené testy za nútenie do očkovania!

BRATISLAVA - Igor Matovič sa vyjadril, že rešpektuje názory ľudí, ktorí sa nechcú dať očkovať. Spomenul aj to, že platené testy považuje za nútenie do očkovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Áno, je dobré sa očkovať," povedal Matovič hneď na úvod. Povedal, že rešpektuje názory ľudí, ktorí sa nechcú dať očkovať, neveria, že sa ich covid bude niekedy týkať, alebo očkovacím látkam nedôverujú. "Alebo sú nejaká vyvolená skupina ľudí, ktorých sa Covid nedotkne," poznamenal.

 

img

 

Súvisiaci článok: Boris Kollár: Sme rodina je proti tomu, aby sa pre očkovanie vytvárali dve kategórie ľudí

 

„Keď vieme, že sa na nás valí cunami delta variantu, ktorý už prepukol vo viacerých krajinách v Európe, musíme urobiť aj nemožné, aby sa čím viac ľudí zaočkovalo,“ doplnil a použil graf. Podľa grafu je najhorší vývoj na Cypre. "Na Cypre majú nárast o 400% v priebehu dvoch týždňov, v Británii v priebehu šiestich týždňov čísla narástli o 900%," vysvetlil.

 

"Na Slovensku zo 100 rizikových ľudí, nie je zaočkovaných 55 ľudí," skonštatoval. "Máme plné chladničky vakcín, ale ľudí, ktorí by sa chceli očkovať je málo," poznamenal Matovič.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Parlament schválil očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus

 

Dodal, že je len otázkou času, kedy bude Delta variant u nás dominantný. Slovenskú republiku chce motivovať lotériou a očkovacou prémiou. Tieto dve novinky nazýva Matovič riešeniami, ktoré majú zabezpečiť vyššiu zaočkovanosť na Slovensku, a teda aj lepšiu odolnosť voči prichádzajúcej vlne variantu Delta. Odmietol povedať, aký efekt očakáva.

 

"Prišli sme s kompromisným riešením, že odsunieme návrh Lengvarského na júlovú chôdzu, že ľudia nebudú pri testoch platiť horibilné sumy. Bohužiaľ SaS nepodporili ani očkovaciu prémiu, ani očkovací bonus. Našťastie nebol dostatok opozičných poslancov. Tento návrh schválený bol. Mrzí ma, že ani po šiestich hodinách nevedela táto strana urobiť kompromis," povedal Matovič.

 

Igor Matovič považuje platené testy za nútenie do očkovania. "Tú rodinu by sme sociálnymi zbraňami donútili do toho, aby sa očkovali. Očakávame poctivú komunikáciu s ľuďmi. Keď táto diskusia prebehne, v júli sme pripravení podporiť tento návrh, ale aby ľudia platili len symbolický poplatok," skonštatoval Matovič.

 

Prečítajte si tiež: Šeliga: Keď máte na dovolenku, tak nazbierate 40 eur na to, aby ste si zaplatili test!

 

"Hovoriť ľuďom, že si budú platiť plnú výšku testov nie je fér," dodal. Na margo financovania motivácie k očkovaniu povedal, že "čím viac nás bude stáť očkovací bonus, tým viac ľudí zaočkujeme".

 

Mohlo by vás zaujímať: Vláda zatiaľ nezakáže vstup do reštaurácie ľuďom, ktorí nemajú očkovací preukaz

 

Minister financií ešte zaočkovaný nie je. Povedal však, že sa stihol prihlásiť na očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V. Termín zatiaľ nepozná. „Keď mi príde termín do mobilu, možno vám dám vedieť. Bolo by to vadné, keby som sa zaregistroval, a potom nezaočkoval,“ povedal Matovič. S očkovaním čakal podľa jeho slov preto, lebo sa chcel dať zaočkovať naraz s dcérou. Tá však neregistrovanú ruskú vakcínu dostať nemôže.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies