REPORTÁŽ: Igor Matovič opísal domácu úlohu Slovákov pred Vianocami

NETKY.SK • 18 November 2020, 18:08 • 2 min
REPORTÁŽ: Igor Matovič opísal domácu úlohu Slovákov pred Vianocami

Šéf slovenského vládneho kabinetu sa po rokovaní vlády vyjadril k dôležitým otázkam týkajúcich sa aktuálneho vývoja. Zdôraznil, že epidemiológovia sú z testovania spokojní.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič vysvetlil, že epidemiológovia výrazne pochválili projekt Spoločná zodpovednosť. A aj vďaka nemu sa podarilo, aby zľahčili niektoré kritériá.

 

„Zároveň teda aj stanovili podmienky, za akých by sme postupne mohli otvárať niektoré prevádzky,“ vysvetlil premiér Matovič s tým, že epidemiológovia zľahčili limit, ktorý potrebujeme dosiahnuť. Z kĺzavého sedem dňového mediánu 500, ktorý bol mantrou predtým, je teraz cieľ 750.

 

 

Takto nám podľa neho stanovili cieľ, ktorý keď naplníme, môžeme uvažovať nad vrátením detí do škôl. Zároveň dodal, že sa zmenilo aj druhé kritérium, ktoré stanovuje, aby maximálny počet pozitívnych pacientov s COVID-19 a tých s podozrením, ktorí ležia v nemocnici, bol spolu maximálne na úrovni 2000.

 

Matovič vysvetlil aj ďalšie dôležité veci v našej reportáži z tlačovej konferencie. Rúška a dezinfekčné gély si môžete zohnať na stránke shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona