Igor Matovič odovzdal polícii nahrávku s Radoslavom Procházkom

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:08 • 2 min
Igor Matovič odovzdal polícii nahrávku s Radoslavom Procházkom

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič odovzdal polícii nahrávku s Radoslavom Procházkom (Sieť), na ktorej sa hovorí o platení za inzerciu bez bločku. Matoviča na tento krok vyzvala polícia s cieľom podrobiť záznam odbornej expertíze.

slovakia

left justify in out

"Keďže je to mojou povinnosťou ako svedka a zároveň viem, že nahrávka je autentická a nebolo s ňou akokoľvek manipulované, celú nahrávku som polícii odovzdal. Zostáva mi len veriť, že tvrdenie Radoslava Procházku z prezidentskej kampane, že 'pred zákonom by sme si mali byť všetci rovní', bude platiť aj v tomto prípade a kauza sa nezametie pod koberec, ako je to na Slovensku 25 rokov zvykom," povedal Matovič pre TASR.

 

Šéfovi Obyčajných je zároveň ľúto, že Procházka nevyužil príležitosť sa čestne priznať a verejne oľutovať pranie čiernych peňazí počas jeho prezidentskej kampane. "Ak by to urobil, nikto nikdy by sa o žiadnej nahrávke nedozvedel," uisťuje Matovič. On sám za najzávažnejšiu skutočnosť na nahrávke považuje tvrdenie Procházku o tom, že na kampaň minie pol milióna eur a v skutočnosti vykázal polovicu. "To je presne rovnaké 'zháňanie peňazí vlastnou hlavou', ako svojho času dokázal hlas podobný Robertovi Ficovi na rovnomennej nahrávke," dodal Matovič.

 

Polícia začala v súvislosti s nahrávkou trestné stíhanie v septembri, neskôr vyšetrovanie zastavila. V novembri obvinil Procházku prokurátor Generálnej prokuratúry SR pre zločin skrátenia dane a poistného v štádiu prípravy.

 

Nahrávka rozhovoru Matoviča s Procházkom sa objavila v médiách po tom, ako sa Procházka odmietol podrobiť testu na detektore lži. Matovič ho naň vyzval, keď Procházku obvinil z čierneho financovania prezidentskej kampane. Na nahrávke sa hovorí o možnosti platenia inzercie bez bločku. Procházka priznal, že hlas na nahrávke je jeho, ale materiál je podľa neho zostrihaný.

 

 

Procházka. Pol mega. Srať na to? from jfkflkfjr nue83jd on Vimeo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies