Igor Matovič nemá problém s prepracovaním dlhovej brzdy a so znovuzaradením do pripomienkového konania

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 11:53 • 2 min
Igor Matovič nemá problém s prepracovaním dlhovej brzdy a so znovuzaradením do pripomienkového konania

BRATISLAVA - Poslanec za ĽSNS Martin Beluský si myslí, že návrh novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti by sa mal stiahnuť a nanovo zaradiť do medzirezortného pripomienkového konania.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod počas rokovania parlamentu uviedol rozsiahlosť materiálu a najmä to, že už uplynulo veľa času od pôvodného predloženia a odvtedy vyplynuli aj viaceré pripomienky, ktoré by sa mali riadne zaradiť do materiálu. Minister financií Igor Matovič skonštatoval, že s tým nemá problém.

 

img

„Nemám s tým najmenší problém, vzhľadom na to, že sa neustále odsúva zákon o rozpočtovej zodpovednosti, aby sme sa na neho znovu pozreli a keď bude treba, aby išiel znovu do medzirezortného pripomienkového konania,“ povedal Matovič v pléne . Je to podľa neho materiál, ktorý mal byť už dávno prijatý a ktorý ochráni Slovensko pred nezodpovedným zadlžovaním. „Je v eminentnom záujme, aby sme tento zákon prijali,“ dodal Matovič.

 

Prečítajte si: Poslanci prerokúvajú navýšenie štátneho rozpočtu. Kto z tohto výjde ako víťaz, Matovič či Sulík?


Parlament v polovici mája opäť presunul návrh novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ktorý je v druhom čítaní. Zaradený by mal byť na schôdzu, ktorá by sa mala začať 15. júna. Prvýkrát rokovanie o tomto bode posunuli ešte v polovici decembra minulého roka, odvtedy ho stále presúvajú. Dôvodom je nezhoda v rámci koalície. Strana SaS presadzuje zakomponovanie daňovej brzdy do návrhu.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Ak sa bude o navyšovaní rozpočtu rozhodovať v skrátenom konaní, strana SaS sa zdrží hlasovania

Cieľom vypracovanej novely je napríklad naviazanie sankčných pásiem dlhovej brzdy na čistý dlh, či zavedenie výdavkových limitov, aby vláda nemíňala viac, ako si pôvodne v rozpočte naplánovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies