Igor Matovič chce pred obchody tabule s podielom slovenských výrobkov

NETKY.SK • 25 Október 2012, 12:12 • 2 min
Igor Matovič chce pred obchody tabule s podielom slovenských výrobkov

Igor Matovič chce pred obchody tabule s podielom slovenských výrobkov - Politika Pred každou prevádzkou obchodu by mala stáť tabuľa informujúca o podiele slovenských výrobkov. Dôvodom je, aby sa vedeli zariadiť ľudia, ktorí chcú kupovať slovenské výrobky,

slovakia

left justify in out

img

Pred každou prevádzkou obchodu by mala stáť tabuľa informujúca o podiele slovenských výrobkov. "Dôvodom je, aby sa vedeli zariadiť ľudia, ktorí chcú kupovať slovenské výrobky, už pri vstupe do predajne," obhajoval svoj návrh v pléne Národnej rady SRIgor Matovič (OĽaNO) s tým, že táto povinnosť by sa mala týkať iba reťazcov s obratom nad 10 miliónov eur ročne.

"Je to dobrá myšlienka, ale zle realizovateľná," reagoval v rozprave k návrhu zákona o neprimeraných podmienkach v obchodných vzťahoch jeho kolega z opozičných lavíc Martin Chren (SaS). Chren spolu so Zsoltom Simonom (Most-Híd) totiž zapochybovali, či sa dá jasne určiť, čo je slovenským výrobkom. "Je to Popradská káva alebo šunka vyrobená na Slovensku z dánskej svine?" pýtal sa Simon.

Návrh zákona predkladá do parlamentu agrorezort. "Cieľom zákona je presadzovanie opatrení, ktoré by zamedzili zneužívaniu ekonomického postavenia obchodných reťazcov, vytvorili podmienky na zlepšenie trhového dohľadu a hodnotenia situácie na vnútornom trhu, ako aj podmienky na zvýšenie podielu kvalitných slovenských potravinárskych výrobkov na vnútornom trhu," uvádza ministerstvo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies