Igor Matovič chce odvolať ministra z radov OĽaNO!

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 15:25 • 2 min
Igor Matovič chce odvolať ministra z radov OĽaNO!

BRATISLAVA - Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) tvrdí, že politik má za sebou obrovské zlyhania a je zrelý na výmenu. O koho ide?

slovakia

left justify in out

Matovič by navrhol odvolať z funkcie súčasného ministra zdravotníctva SR Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO). Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády. 

 

img

 

Mrzí ho, že ministerstvo zdravotníctva otáľa s realizáciou plánu obnovy v časti výstavby nových nemocníc a ich rekonštrukcie.

 

„Pred rokom bol plán obnovy schválený, dodnes nie je nič zrealizované. Pripomína mi to veľmi podobný scenár, keď sme v septembri 2020 schválili na vláde materiál vo výške 575 miliónov eur na oddlženie nemocníc,“ povedal šéf rezortu financií. Ministerstvo zdravotníctva sa podľa jeho slov na to „vykašlalo, nič nerobilo a dodnes tieto zdravotnícke zariadenia nie sú oddlžené“. Bol by rád, keby minister zdravotníctva začal konať.

 

Prečítajte si tiež: Matovič by už Čaputovú za prezidentku nepodporil, tvrdí, že je falošná

 

Vymeniť Lengvarského za exministra Mareka Krajčího by sa podľa Matoviča už zrejme nedalo vzhľadom na nezhody v koalícii. Zároveň si myslí, že je to úloha premiéra. Priznal, že premiérovi už párkrát naznačil, aby Lengvarského z funkcie odvolal. Matovič zároveň poprel, že by bol Krajčí jeho poradcom.

 

img

 

Poslanec parlamentu Richard Raši (nezaradený) v utorok poukázal na to, že napriek zmene ministra zdravotníctva sa v rezorte nič neudialo a naďalej ho riadia rovnakí ľudia.

 

„Ľudia na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR verejne hovoria, že bez ohľadu na to, čo ministerstvo robí, aj tak o tom rozhoduje Krajčí s Hegerom a Matovičom,“ uviedol Raši.

 

O tom, že pri výbere nemocníc, ktoré postavia za peniaze z plánu obnovy, má slovo aj exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), hovorila v nedávnom rozhovore pre Denník N aj Martina Antošová, ktorá pripravuje výstavbu nemocnice v Martine. Podľa nej radí ministrovi financií a lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. Priblížila, že jej viaceré zdroje naznačili, že o projektoch môže rozhodovať aj poradkyňa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) pre zdravotníctvo Helena Hlubocká, ktorá pôsobila ako Krajčího asistentka.

 

img

 

Možno vás zaujme: Vulgarizmy voči Zuzane Čaputovej majú dohru. Čo na to Smer-SD?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies