Igor, ktorý zabil manželku v policajnom aute, už pozná svoj trest

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 16:26 • 2 min
Igor, ktorý zabil manželku v policajnom aute, už pozná svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA – Na 16 rokov väzenia za obzvlášť závažný zločin vraždy odsúdil senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 50-ročného Igora Tökölyho z Novej Bane. Igor usmrtil v auguste minulého roku svoju 41-ročnú manželku Ľubicu. Voči rozhodnutiu o vine a treste sa neodvolal prokurátor ani obžalovaný, ktorý sa na súde k činu priznal.

slovakia

left justify in out

Vraždu spáchal Tököly v strednom stupni opitosti večer v sobotu 26. augusta 2017 v Novej Bani pred domom, kde bývali. Na Ľubicu zaútočil po tom, ako už sedela v policajnom aute a išla podať na neho trestné oznámenie. Kuchynským nožom jej spôsobil šesť bodných a bodnorezných rán poranení v oblasti brucha, hrudníka a ramena, ktorým ešte v ten večer podľahla v nemocnici. Motívom útoku bola údajne žiarlivosť.

Vražednému útoku predchádzalo oznámenie Ľubicinej matky, že dcéru v spoločnej domácnosti ohrozuje jej manžel Igor. Polícia vyslala na miesto hliadku z obvodného oddelenia v Novej Bani. Manželia bývali na prvom poschodí domu, ktorý je bývalým kultúrnym domom a v čase príchodu hliadky bol uzamknutý. Po príchode hliadky vyšla z budovy Ľubica a povedala policajtom, že chce odísť preč, lebo sa svojho manžela bojí a nechce s ním zostať v spoločnom byte. Krátko nato vyšiel pred dom aj Igor, ktorý sa správal nekonfliktne, nebol agresívny, s hliadkou komunikoval, ženu neohrozoval, ani na ňu verbálne neútočil a nemal v ruke žiadny predmet.

Pretože žena chcela s hliadkou odísť, policajti ju chceli odviezť na obvodné oddelenie v Novej Bani a spísať oznámenie. V tom čase si páchateľ kľakol na zem, plakal a prosil manželku, aby od neho neodchádzala, že všetko bude dobré, aby sa vrátila domov. Ľubica napriek prosbám nasadla do služobného vozidla spolu s členmi hliadky. Vtedy páchateľ z tmy priskočil k autu, otvoril zadné dvere a kuchynským nožom s vyše jedenásťcentimetrovou čepeľou zaútočil na manželku. Hliadka okamžite zasiahla, páchateľa oddelila od poškodenej a nôž ako dôkazový predmet zaistila. Jeden z hliadky kontaktoval rýchlu zdravotnícku pomoc a do jej príchodu žene poskytoval prvú pomoc. Ľubicu previezli do nemocnice v Novej Bani, kde neskôr na následky zranení zomrela.

Igora stíhali väzobne z dôvodov, že by mohol utiecť a vyhýbať sa trestnému stíhaniu. Prípadne mohol pokračovať v konaní, napríklad vo vzťahu k ďalším rodinným príslušníkom. Motívom konania páchateľa bola podľa polície žiarlivosť, pretože žena chcela od manžela odísť a vzťah ukončiť. Páchateľ manželku podozrieval z nevery. Išlo o druhé manželstvo Tökölyho, pričom prvé ukončil rozvodom, rovnako pre podozrievanie partnerky z nevery.

Igor Tököly si trest odpyká vo väzení s maximálnym stupňom stráženia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies