Ignorácia odporúčaní WHO mala za následok šírenie vírusu, tvrdí OSN

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 15:49 • 2 min
Ignorácia odporúčaní WHO mala za následok šírenie vírusu, tvrdí OSN

ŽENEVA/NEW YORK - Naša planéta platí vysokú cenu za to, že mnohé krajiny ignorovali odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) proti šíreniu nákazy nového druhu koronavírusu. V dnešných hodinách to vyhlásil generálny tajomník OSN António Guterres pri príležitosti začiatku výročného zasadnutia Svetového zdravotníckeho zhromaždenia (WHA).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Iný postup 

"Rôzne krajiny sa riadili rozličnými, niekedy protichodnými stratégiami a teraz platíme vysokú cenu," povedal šéf OSN, ktorý sa k účastníkom prihovoril z New Yorku prostredníctvom videohovoru.

 

img

 

Chýbal spoločný boj 

Koronavírus SARS-CoV-2 sa podľa jeho slov dokázal globálne šíriť, pretože krajiny proti nemu nebojovali spoločne. "V našej reakcii na (ochorenie) COVID-19 sme videli určitú solidaritu, ale veľmi málo jednoty," povedal Guterres.

 

Presun na južnú pologuľu 

V dôsledku toho, že mnoho krajín ignorovalo odporúčania WHO, "sa vírus rozšíril do celého sveta a teraz sa presúva na južnú pologuľu, kde jeho vplyv môže byť ešte ničivejší".

 

img

 

Guterres zároveň vyzval krajiny, aby zvýšili svoje finančné príspevky pre WHO, aby tak táto agentúra OSN mohla podporovať rozvojové krajiny. Svetové zdravotnícke zhromaždenie je najvyšším rozhodovacím orgánom WHO.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies