Iggy Pop zverejnil skladbu Break Into Your Heart

NETKY.SK • 26 Január 2016, 10:20 • 2 min
Iggy Pop zverejnil skladbu Break Into Your Heart

NEW YORK - Americký spevák Iggy Pop zverejnil skladbu Break Into Your Heart. Novinka je druhou ukážkou z albumu Post Pop Depression, na ktorom 68-ročný hudobník spolupracoval s lídrom kapely Queens of the Stone Age a zároveň členom formácií Eagles of Death Metal a Them Crooked Vultures Joshom Hommem.

slovakia

left justify in out

Na novinke sa podieľali aj bubeník formácie Arctic Monkeys Matt Helders a gitarista Dean Fertita, ktorý pôsobil v skupine The Raconteurs a hrá v kapelách The Dead Weather a Queens of the Stone Age. Muzikanti na albume pracovali vo dvoch Hommeho kalifornských štúdiách.


Post Pop Depression sa dostane na trh 18. marca a bude obsahovať celkovo deväť skladieb, z ktorých muzikanti už predstavili aj pieseň Gardenia. Prvotný nápad nahrať spoločný album pochádzal od Popa, ktorý nahrávku spolu so 42-ročným Hommem aj financoval.


Iggy Pop pôsobí na scéne od 60. rokov minulého storočia. Jeho kariéra je spätá s kapelou The Stooges, ktorú v roku 2010 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Pop má na konte aj množstvo sólových nahrávok ako napríklad The Idiot (1977), Lust for Life (1977), Blah Blah Blah (1986), Brick by Brick (1990), Beat 'Em Up (2001) či zatiaľ poslednú štúdiovku s názvom Aprés (2012), ktorá obsahuje coververzie skladieb takých interpretov ako Frank Sinatra, The Beatles alebo Edith Piaf. Medzi jeho najznámejšie sólové skladby patria kúsky ako Real Wild Child (Wild One), Candy, Lust for Life, The Passenger či Nightclubbing. Objavil sa v snímkach ako Mŕtvy muž (1995) či Káva a cigarety (2003). Počas kariéry úzko spolupracoval aj s Davidom Bowiem.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona