Iggy Pop sa objaví na novom albume kapely Songhoy Blues

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 12:16 • 2 min
Iggy Pop sa objaví na novom albume kapely Songhoy Blues

LOS ANGELES - Americký spevák Iggy Pop sa objaví ako hosť na albume Résistance kapely Songhoy Blues z Mali. Legendárny interpret, ktorý v piatok oslávil 70. narodeniny, sa predstaví v skladbe s názvom Sahara. Formácia vydá štúdiovku 16. júna, pričom medzi hosťami sa objavia aj Elf Kid, Stealing Sheep či Lxury.

slovakia

left justify in out

Skupina nahrala album v londýnskom Pool Studio. Na produkcii sa podieľal Neil Comber, s ktorým v minulosti spolupracovali aj M.I.A. či Django Django. Résistance bude obsahovať celkovo dvanásť piesní, z ktorých kapela už predstavila skladbu Bamako.

Kvarteto Songhoy Blues sa preslávilo debutovým albumom Music In Exile (2015), na ktorom sa producentsky podieľal Nick Zinner zo skupiny Yeah Yeah Yeahs. Predstavili sa v dokumentárnom filme They Will Have to Kill Us First (2015) režisérky Johanny Schwartz o hromadnom odchode malijských muzikantov po zákaze hudby, ktorý v krajine zaviedli islamskí radikáli. Kapela vystúpila na festivaloch ako Glastonbury, Latitude, Roskilde či Colours of Ostrava.

Tracklist albumu Songhoy Blues - Résistance:
01 Voter
02 Bamako
03 Sahara f. Iggy Pop
04 Yersi Yadda
05 Hometown
06 Badji
07 Dabari
08 Ici Bas
09 Ir Ma Sobay
10 Mali Nord f. Elf Kid
11 Alhakou
12 One Colour

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies