Iggy Azalea: Vystúpenie Lorde s Nirvanou nebolo vhodné

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 12:00 • 2 min
Iggy Azalea:  Vystúpenie Lorde s Nirvanou nebolo vhodné

BRATISLAVA - Austrálska rapperka a modelka Iggy Azalea považuje vystúpenie novozélandskej kolegyne Lorde na ceremoniáli k uvedeniu americkej skupiny Nirvana do Rock'n'rollovej siene slávy za nevhodné.

slovakia

left justify in out

"Nič proti nej, ale myslím si, že keď vzdávate poctu mŕtvemu človeku, mal by to urobiť rovnocenný umelec,“ uviedla Azalea pre týždenník Billboard. "Lorde nie je rovnocenná Kurtovi Cobainovi. Je jedno, či jej vystúpenie bolo dobré alebo zlé. Nemyslím si, že to bolo vhodné,“ vyhlásila dvadsaťštyriročná interpretka.

 

Skupinu Nirvana uviedli do siene slávy 10. apríla, hneď, ako splnila podmienku 25 rokov od vydania prvej nahrávky. V rámci pocty kapele vystúpili na pódiu s najväčšími hitmi skupiny viacerí interpreti spolu s členmi formácie Kristom Novoselicom a Daveom Grohlom i Patom Smearom, ktorý v Nirvane pôsobil v rokoch 1993 a 1994. Okrem Lorde, ktorá si s nimi zaspievala skladbu All Apologies, vystúpili aj americká speváčka a gitaristka Joan Jett, Kim Gordon zo Sonic Youth či hudobníčka St. Vincent.

 

Iggy Azalea, vlastným menom Amethyst Amelia Kelly, na seba po prvý raz upozornila virálnymi videoklipmi, ktoré zverejnila na portáli YouTube. Následne v roku 2012 vydala EP nahrávku Glory. V rovnakom roku sa začala venovať aj modelingu. Bola napríklad tvárou značky Levi's. Jej prvý štúdiový album The New Classic vyšiel tento rok v apríli.

Sedemnásťročná Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, dobyla vlani v októbri so skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a 11 mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now. Mladá speváčka sa okrem toho stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý spomínaný rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na jej debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na debutovom albume Pure Heroine (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies