Iggy Azalea neodoberú Billboard Music Award za skladbu Fancy

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 14:31 • 2 min
Iggy Azalea neodoberú Billboard Music Award za skladbu Fancy

LOS ANGELES - Austrálska rapperka Iggy Azalea nemusí vrátiť Billboard Music Award za skladbu Fancy, a to aj napriek tomu, že online petíciu za odobratie ocenenia podpísalo 21 661 ľudí. Iniciátorom petície bol istý Christian Ferguson.

slovakia

left justify in out

Ten je presvedčený, že 24-ročná interpretka získala cenu neprávom, pretože pieseň, v ktorej hosťuje anglická speváčka Charli XCX, vydala 17. februára 2014, pričom podľa pravidiel usporiadateľa cien sa o ocenenie mohli vraj uchádzať nahrávky vydané až po 10. marci 2014. Iggy Azalea triumfovala s hitom Fancy v kategórii Top rapová skladba na tohtoročných Billboard Music Awards, ktoré sa konali v nedeľu 17. mája. Okrem toho si odniesla cenu aj ako Top streamujúca umelkyňa a Top rapový umelec.

 

"Je to nefér voči ostatným nominovaným v tejto kategórii, najmä voči skladbe Anaconda od Nicki Minaj, ktorá by najskôr vyhrala," uviedol Ferguson. "Billboard nešli podľa vlastných smerníc a mali by prepočítať nominácie bez skladby Fancy," napísal tiež. Spoločnosť Dick Clark Productions, ktorá usporadúva Billboard Music Awards, na petíciu reagovala vyhlásením, že nominácia skladby Fancy bola v poriadku, pretože sa nehľadelo na dátum jej vydania, ale na jej výsledky počas obdobia od 10. marca 2014 do 8. marca 2015.

 

Hovorca Dick Clark Productions neskôr potvrdil, že Azalea si môže cenu ponechať. Ferguson sa však s takýmto rozhodnutím nestotožnil. Poďakoval sa všetkým, ktorí petíciu podpísali, a vyzval ich, aby spravili všetko, čo môžu, aby Nicki Minaj zvíťazila na budúci rok a "dostala tak, čo jej právom patrí". Navrhol napríklad, aby si prostredníctvom portálu iTunes kúpili jej piesne Hey Mama a The Night Is Still Young a tiež žiadali od rádií, aby ich hrali.

 

Iggy Azalea, vlastným menom Amethyst Amelia Kelly, sa narodila v Sydney, no ako šestnásťročná sa presťahovala do USA, kde sa chcela presadiť v hudobnom priemysle. Po prvý raz na seba upozornila virálnymi videoklipmi, ktoré zverejnila prostredníctvom YouTube. Následne v roku 2012 vydala EP nahrávku Glory. V rovnakom roku sa začala venovať aj modelingu, pričom bola napríklad tvárou značky Levi's. Vlani v apríli sa dostal do predaja jej debutový album The New Classic, pričom v novembri ponúkla aj jeho reedíciu s názvom Reclassified.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona