VIDEO Nezamestnanosť klesla na historické minimum! Vláda chce atakovať hranicu dokonca šesť percent

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 14:25 • 2 min
VIDEO Nezamestnanosť klesla na historické minimum! Vláda chce atakovať hranicu dokonca šesť percent

BRATISLAVA - Premiér Róbert Fico spolu s ministrom práce Jánom Richterom dnes na tlačovej besede avizovali, že sa im úspešne darí znižovať nezamestnanosť a dlhodobo evidovaných ľudí na úradoch stále klesá. Dlhodobo kritizované kroky opozíciou sa nepotvrdili, čo dokazujú aj aktuálne štatistiky sociálnej poisťovne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér dnes na tlačovej besede informoval o úspešnosti rozbehnutých projektov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Premiér uviedol, že v apríli 2017 miera evidovanej nezamestnanosti klesla na hodnotu 7,74 %, čo predstavuje 211 104 evidovaných uchádzačov na úradoch práce, čím sa dosiahlo historické minimum.

 

Najvýraznejší pokles zaznamenali v Nitrianskom kraji. Premiér vyzdvihol snahu a úspešnosť ministerstva práce, ktoré za posledné mesiace dosahuje pozitívne výsledky. Prvoradým cieľom ministerstva nieje zníženie nezamestnanosti ale tvorba nových pracovných miest. 

 

Minister práce informoval, že väčšiu časť pracovnej sily zo zahraničia tvoria občania z Rumunska, nasledujú pracovníci zo Srbska a v neposlednom rade pracujúci z ostatných krajín EÚ. Richter predpokladá, že znižovanie miery nezamestnanosti bude klesať v priebehu celého roka, obzvlášť s príchodom leta a možnostiach sa zamestnať počas sezóny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies