Identifikovaných je 33 obetí havárie ruského lietadla začali sa analýzy DNA

NETKY.SK • 4 November 2015, 09:48 • 2 min
Identifikovaných je 33 obetí havárie ruského lietadla začali sa analýzy DNA

MOSKVA/KÁHIRA - Ruské vyšetrovacie tímy, ktoré v egyptskej provincii Severný Sinaj na mieste pádu ruského lietadla zaisťujú dôkazový materiál, rozšírili dnes zónu svojho pátrania na plochu 40 kilometrov štvorcových.

slovakia

left justify in out

Lietadlo spoločnosti Kogalymavia sa zrútilo minulú sobotu zo zatiaľ neznámych príčin. Zahynulo pri tom všetkých 224 ľudí na palube. Väčšina z nich boli dovolenkári z Petrohradu a okolia. Úrady v Petrohrade, kam po havárii previezli telesné pozostatky, dnes oznámili, že príbuzní už identifikovali 33 tiel. Úrady doteraz vydali pozostalým telo len jednej z obetí.

Podľa agentúry TASS sa dnes v Moskve začalo aj s molekulárnymi genetickými analýzami tkanív.

 

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie v utorok uviedlo, že do Petrohradu bolo prevezených 100 fragmentov a 140 tiel obetí leteckého nešťastia.

 

Po sobotňajšej tragédii ruského lietadla zmenilo 12 leteckých spoločnosti trasy svojich letov nad Egyptom tak, aby lietadlá neleteli ponad Sinajský polostrov.

 

V súvislosti s nešťastím v Egypte prijali na všetkých letiskách dodatočné bezpečnostné opatrenia vrátane dôkladnejšej predletovej kontroly lietadla, oznámili v noci nadnes egyptské médiá s odvolaním sa na vládne zdroje.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí opäť kritizoval verziu, že na palube ruského lietadla sa odohral teroristický útok. V rozhovore pre britský denník Daily Telegraph tieto tvrdenia označil za propagandu a pripomenul, že je priskoro hovoriť o príčinách havárie, keďže vyšetrovatelia ešte neukončili prácu.

 

Opäť zdôraznil, že tá časť Sinajského polostrova, kde sa tragédia odohrala, je pod kontrolou egyptských úradov.

V meste Aríš, ktoré leží približne 100 kilometrov severne od miesta pádu lietadla, sa však dnes odohral bombový útok na policajný klub. Zahynulo pri ňom osem a zranilo sa deväť ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona