Identifikovali všetky obete leteckej havárie v Alpách z 24. marca

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 18:14 • 2 min
Identifikovali všetky obete leteckej havárie v Alpách z 24. marca

MARSEILLE - Proces identifikácie 150 obetí leteckej havárie airbusu nemeckej spoločnosti Germanwings, ktoré sa v dôsledku cielených aktivít druhého pilota stroja Andreasa Lubitza zrútilo v alpskej oblasti na juhu Francúzska, sa skončil.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajného hovorcu z Düsseldorfu. Práve do tohto nemeckého mesta smeroval v osudný deň 24. marca 2015 inkriminovaný let z katalánskej metropoly Barcelona.
     

Ako uviedol policajný hovorca, komisia pre identifikáciu zosnulých v piatok informovala, že všetky obete sa jednoznačne podarilo identifikovať. V súvislosti s tým boli kontaktovaní ešte raz pozostalí, aby mohli byť oficiálne informovaní o tejto skutočnosti v prítomnosti psychológov.
     

Prokuratúra v Marseille, ktorá vyšetrovala prípad vo Francúzsku, dnes ústami prokurátora Bricea Robina oznámila, že telá všetkých obetí uvoľnila pre pohreby. Príslušnú informáciu už poskytla leteckej spoločnosti Lufthansa, materskému subjektu Germanwings.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies