Identifikovali už 17 zo 71 mŕtvych utečencov nájdených na diaľnici

NETKY.SK • 23 September 2015, 08:56 • 2 min
Identifikovali už 17 zo 71 mŕtvych utečencov nájdených na diaľnici

VIEDEŇ - Spomedzi 71 mŕtvych utečencov, ktorých našli koncom augusta v aute odstavenom na rakúskej diaľnici A4, sa údajne už 17 podarilo identifikovať a viacero z nich medzičasom odoslali naspäť do krajín pôvodu. Informovala o tom dnes rakúska verejnoprávna stanica ORF.

slovakia

left justify in out

Policajný hovorca Gerald Pangl v rozhovore pre ORF potvrdil, že totožnosť niektorých z obetí utečeneckej tragédie je známa s absolútnou istotou a časť z nich na žiadosť príbuzných previezli do krajín pôvodu. Konkrétne čísla však polícia plánuje zverejniť až v stredu.

 

Mŕtvych utečencov našli v chladiarenskom aute odstavenom na diaľnici A4, ktorá vedie z rakúsko-maďarskej hranice do Viedne, pričom sa predpokladá, že sa po uzamknutí prevádzačmi v nákladnom priestore zadusili ešte na maďarskom území. Nápisy na skrini vozidla propagovali slovenský potravinársky podnik.

 

Štyri z obetí už podľa údajov ORF previezli z ústavu súdneho lekárstva vo Viedni do Iraku, odkiaľ pochádzali, polícia však zatiaľ odmietla poskytnúť akékoľvek podrobnosti týkajúce sa štátnej príslušnosti identifikovaných utečencov. Podľa hovorcu vyšetrovateľom pomohla zriadená horúca linka a "veľmi dobre" funguje aj spolupráca s kolegami v Sýrii, Afganistane a Iraku.

 

V súvislosti s nálezom vozidla s mŕtvymi utečencami už zadržali v Maďarsku a Bulharsku viacerých údajných členov prevádzačskej skupiny, ktorej pripisujú zodpovednosť za tragédiu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies