Identifikovali útočníkov z Volgogradu: Zatkli aj ich komplicov!

NETKY.SK • 30 Január 2014, 12:23 • 2 min
Identifikovali útočníkov z Volgogradu: Zatkli aj ich komplicov!

MOSKVA - Ruské úrady dnes oznámili, že identifikovali dvoch samovražedných bombových útočníkov, ktorí vlani koncom decembra zabili vo Volgograde 32 ľudí. Bezpečnostné sily zároveň zatkli dvoch podozrivých spolupáchateľov masakry.

slovakia

left justify in out

Ruský Národný protiteroristický výbor (NAK) oznámil, že atentáty spáchali členovia takzvanej "bujnakskej teroristickej skupiny" z Dagestanu Asker Samedov a Sulejman Magomedov.

Bezpečnostné sily v tejto súvislosti podľa NAK zatkli v stredu v Dagestane dvoch bratov - Magomednabiho Batirova a Tagira Batirova. Úrady ich podozrievajú z toho, že atentátnikov dopravili do Volgogradu, informovala agentúra RIA Novosti.

K prvému útoku došlo na hlavnej železničnej stanici 29. decembra, o deň neskôr sa odpálil atentátnik v trolejbuse. Okrem mŕtvych si útoky vyžiadali aj desiatky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona