AKTUALIZOVANÉ Identifikovali telo nezvestnej novinárky: Pozostatky nájdené v pondelok patria Kim Wallovej

NETKY.SK • 23 August 2017, 10:38 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Identifikovali telo nezvestnej novinárky: Pozostatky nájdené v pondelok patria Kim Wallovej

KODAŇ - Časti ľudského tela nájdené v pondelok v zálive pri Kodani patria 30-ročnej nezvestnej švédskej novinárke Kim Wallovej.

slovakia

left justify in out

Informovala kodanská polícia s tým, že testy DNA potvrdili zhodu medzi "torzom a Kim Wall". Podľa polície boli končatiny aj hlava odstránené úmyselne.

Vyšetrovateľ Jens Möller Jensen povedal v stredu novinárom, že k torzu bol pripevnený kus kovu, ktorý mal zjavne pomôcť tomu, aby sa potopilo. Telo sa podľa jeho slov "vyplavilo na breh po tom, ako bolo nejaký čas v mori", pričom na ňom našli stopy naznačujúce, že sa niekto z neho pokúšal dostať von vzduch, aby neplávalo.

 

"Dvanásteho augusta sme (vo Švédsku) zaistili kefu na vlasy a zubnú kefku, aby sme získali jej DNA. V ponorke sme tiež našli krv, ktorá sa zhoduje," uviedol. Príčinu smrti zatiaľ neurčili a ďalej pátrajú po ostatných častiach tela.

 

Rodina novinárky je z jej smrti "nekonečne zarmútená".

 

"Nemôžeme pochopiť rozsah nešťastia a zostáva veľa otázok, na ktoré treba odpovedať," uviedla na Facebooku Wallovej matka Ingrid.

 

Wallová zmizla pred 13 dňami, keď došlo k potopeniu ponorky dánskeho vynálezcu Petra Madsena, ktorý ju vzal na palubu. Naposledy ju videli 10. augusta večer, ako nastupuje v Kodani do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že pasažierku vysadil na malom ostrove.

 

Vynálezca podozrivý zo zabitia Wallovej však potom tvrdil, že zahynula pri nehode na palube a následne jej telo vyhodil do vody v zálive Köge ležiacom juhozápadne od Kodane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies