Identifikovali prvú zo šiestich belgických obetí havárie letu MH17

NETKY.SK • 11 August 2014, 12:21 • 2 min
Identifikovali prvú zo šiestich belgických obetí havárie letu MH17

BRUSEL - Vyšetrovatelia belgickej federálnej polície už identifikovali telo jednej zo šiestich obetí havárie letu MH17 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré mali belgické občianstvo.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga.
      

Úrady sa z dôvodu ochrany súkromia príbuzných obete rozhodli, že neprezradia meno identifikovaného pasažiera alebo pasažierky.
      

V lietadle zostrelenom 17. júla nad východnou Ukrajinou zahynulo všetkých 298 cestujúcich. Medzi nimi bolo aj šesť Belgičanov - 12-ročný chlapec z Brasschaatu a jeho otec (aj matka s holandským občianstvom), Belgičan s trvalým pobytom v Austrálii, dvaja muži z Wetterenu a Berchemu a jedna žena z holandského mesta Groningen, ktorá mala dvojité holandsko-belgické občianstvo.
      

Agentúra Belga pripomenula, že identifikácia tiel sa vykonáva pomocou odtlačkov prstov, odevov a osobných vecí patriacich zosnulým, vzoriek DNA a analýzy zubov.
      

Holandské úrady medzitým oznámili, že v priebehu víkendu sa im podarilo identifikovať ďalších 42 obetí letu MH17. Celkovo už vyšetrovatelia identifikovali telá 65 obetí leteckej havárie. Zo 42 nových identifikovaných tiel 21 patrilo holandským štátnym príslušníkom a 21 bolo z iných krajín.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies