Identifikovali pozostatky jedného zo 43 unesených študentov

NETKY.SK • 7 December 2014, 09:10 • 2 min
Identifikovali pozostatky jedného zo 43 unesených študentov

MEXIKO - Experti identifikovali telesné pozostatky minimálne jedného zo 43 študentov, ktorých uniesli pred vyše dvoma mesiacmi v mexickom štáte Guerrero. Oznámila to dnes agentúra s odvolaním sa na správy mexických médií.

slovakia

left justify in out

Študenti zmizli 26. septembra cestou na protest v meste Iguala, kde chceli demonštrovať proti diskriminačným opatreniam vlády v oblasti školstva.
      

Podľa všetkého ich zadržali skorumpovaní policajti, ktorí ich potom odovzdali miestnemu drogovému gangu Guerreros Unidos. Odvtedy boli študenti oficiálne považovaní za nezvestných, ale existovali odôvodnené obavy, že sa stali obeťou masakru. Viacerí zadržaní členovia gangu vypovedali, že študentov zabili a ich telá spálili.
      

Pred niekoľkými týždňami sa našli obhorené pozostatky viacerých tiel zakopané pri smetisku neďaleko Igualy. Testy údajne potvrdili, že medzi nimi boli aj pozostatky minimálne jedného z unesených študentov.
      

Na zistení totožnosti obhorených tiel pracujú forenzní experti z Argentíny. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu sa už skontaktovali s rodinou študenta Alexandra Moru, ktorého pozostatky sa im podarilo identifikovať.
      

Únos a masaker študentov spôsobil v Mexiku rozsiahle verejné pobúrenie a vážnu politickú krízu. V sobotu večer pochodovali ulicami hlavného mesta Mexiko tisíce ľudí, ktorí požadovali odstúpenie prezidenta Enriqua Peňu Nieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies