Identifikovali podozrivých v súvislosti s útokom na policajnú stanicu v Bosne

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 16:33 • 2 min
Identifikovali podozrivých v súvislosti s útokom na policajnú stanicu v Bosne

SARAJEVO - Bosnianski činitelia zverejnili dnes totožnosť dvoch mužov zadržaných v súvislosti s útokom na policajnú stanicu v meste Zvornik, pri ktorom zahynul v pondelok srbský policajt a dvaja ďalší utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzi podozrivými mužmi sú 24-ročný Avdulah Hasanovič a 40-ročný Kasim Mehidič. Hasanoviča pritom vyšetrujú bosnianske úrady v súvislosti s napomáhaním teroristickej organizácii Islamský štát (IS) pri získavaní bojovníkov do jej radov.
     

Tohto džihádistu poslali do väzby už vlani po razii zameranej na islamských radikálov, ktorí údajne presviedčali ľudí, aby išli bojovať do Sýrie spoločne s prívržencami IS. 
     

Neskôr Hasanoviča prepustili, avšak zhabali mu cestovný pas a musí sa pravidelne hlásiť u bosnianskych činiteľov. Vodcu zmienenej džihádistickej skupiny súdia v Bosne.
     

Jeden policajt zahynul a dve ďalšie osoby utrpeli zranenia v pondelok večer okolo 19.00 h pri útoku na policajnú stanicu v meste Zvornik na východe Bosny.
     

Minister vnútra bosnianskej Republiky Srbskej (RS) Dragan Lukač uviedol, že útočníkom bol 24-ročný moslim Nerdina Ibrič. Vyzbrojený bol dvoma puškami a pištoľou a vrecká mal plné munície. Mladíka zabili na mieste činu počas následnej prestrelky.
     

Motív Ibričovho činu zatiaľ nie je známy, mohol by však pochádzať z prostredia wahhábistickej komunity v Bosne a Hercegovine. Wahhábisti sa považujú za jediných nositeľov pravého neskazeného islamu, pričom vyznávačov ostatných islamských škôl často označujú za neveriacich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona