Identifikovali obete útoku z Nice: Sú z 20 krajín, Slovensko medzi nimi nie je

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 10:03 • 2 min
Identifikovali obete útoku z Nice: Sú z 20 krajín, Slovensko medzi nimi nie je

NICE - Takmer polovica z 84 ľudí, ktorí prišli o život pri minulotýždňovom útoku vo francúzskom meste Nice, neboli Francúzi. Tridsaťosem obetí pochádza 19 rôznych krajín, oznámil v utorok večer podľa agentúry DPA hovorca francúzskeho ministerstva zahraničných vecí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Konkrétne ide o Alžírsko, Arménsko, Belgicko, Brazíliu, Estónsko, Gruzínsko, Kazachstan, Madagaskar, Maroko, Nemecko, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Švajčiarsko, Taliansko, Tunisko, Turecko, Ukrajinu a USA.

 

Hovorkyňa moslimského združenia v departemente Alpes-Maritimes predtým podľa denníka New York Times uviedla, že viac ako tretina mŕtvych boli moslimovia.

 

Parížska prokuratúra, ktorá sa zaoberá vyšetrovaním prípadu, v utorok oznámila, že sa jej podarilo identifikovať všetkých 84 obetí krvavého činu 31-ročného moslima tuniského pôvodu Mohameda Lahouaieja Bouhlela, ktorý minulý štvrtok na bulvári Promenade des Anglais po ohňostroji, konanom na počesť sviatku dobytia Bastily, vbehol do davu ľudí nákladným autom. Extrémistická organizácia Islamský štát ho následne vyhlásila za svojho "vojaka".

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies