Identifikovali ďalších dvoch parížskych atentátnikov, jeden je zrejme utečenec zo Sýrie

NETKY.SK • 16 November 2015, 11:14 • 2 min
Identifikovali ďalších dvoch parížskych atentátnikov, jeden je zrejme utečenec zo Sýrie

PARÍŽ - Francúzske úrady zistili totožnosť ďalších dvoch samovražedných atentátnikov, ktorí v piatok útočili v Paríži. Oznámil to dnes parížsky prokurátor Francois Molins, podľa ktorého jeden z dvojice zrejme prišiel zo Sýrie, zatiaľ čo druhý čelil vo Francúzsku obvineniam z terorizmu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Odtlačky prstov jedného z mužov, ktorý sa odpálil pri futbalovom štadióne Stade de France, zodpovedajú osobe, ktorá v októbri tohto roku prešla cez územie Grécka. V blízkosti jeho mŕtveho tela sa našiel sýrsky pas vydaný na meno Ahmad al-Muhammad; malo ísť o 25-ročného rodáka z mesta Idlib na severozápade Sýrie. Pravosť cestovného dokladu sa však zatiaľ nepodarilo overiť.

 

Druhý z novoidentifikovaných atentátnikov útočil v parížskej koncertnej siene Bataclan. Išlo o 28-ročného francúzskeho občana Samyho Amimoura, voči ktorému francúzske úrady už v roku 2012 vzniesli obvinenia z terorizmu a nariadili jeho monitorovanie. Podarilo sa mu však stratiť z dohľadu francúzskych orgánov, ktoré naň následne v roku 2013 vydali medzinárodný zatykač.

Podľa parížskej prokuratúry boli v noci nadnes vzatí do väzby za účelom vypočúvania traja členovia Amimouovej rodiny.

 

Piatkové teroristické útoky v Paríži vykonali tri koordinované skupiny strelcov a samovražedných atentátnikov, ktorí zabili najmenej 129 ľudí. Francúzsky prezident Francois Hollande označil parížske útoky za akt vyhlásenia vojny zo strany Islamského štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona