Identifikácia obetí havárie lietadla Germanwings potrvá do konca mája

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 14:48 • 2 min
Identifikácia obetí havárie lietadla Germanwings potrvá do konca mája

PARÍŽ - Identifikácia obetí havárie lietadla nemeckej spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách potrvá pravdepodobne ešte viac než šesť týždňov. Francúzski vyšetrovatelia dúfajú, že potrebné analýzy dokončia do konca mája, uviedol dnes pre agentúru DPA marseillský prokurátor Brice Robin.

slovakia

left justify in out

Pri tragédii zahynulo 24. marca všetkých 150 ľudí na palube. Z prvého vyhodnocovania záznamu z čiernej skrinky podľa francúzskej prokuratúry vyplýva, že kopilot vymkol kapitána z kokpitu a zámerne nasmeroval lietadlo k zemi.

Dosiaľ nič nenaznačuje technickú poruchu na palube. "V súčasnosti niet nijakého dôkazu o nejakej poruche," povedal Robin. Pokiaľ ide o minulosť kopilota, Francúzi ešte čakajú na správu svojich nemeckých kolegov.

 

Zástupcovia všetkých dotknutých európskych krajín sa streli minulý piatok v Haagu, aby koordinovali svoj postup.

Stále nie je jasné, či bude mať tragédia vo Francúzsku právnu dohru a kto sa bude musieť zodpovedať. "V súčasnosti vo Francúzsku nie je otvorené žiadne prípravné konanie," uviedol Robin. Oficiálne vyšetrovanie sa pravdepodobne začne po ukončení identifikácie. Pokým k tomu nedôjde, neposkytne bližšie informácie o možných obvineniach.

 

Francúzsky letecký vyšetrovací úrad BEA medzitým ďalej pracuje na analýze čiernych skriniek havarovaného airbusu. Momentálne prebieha synchronizácia údajov zo záznamníka komunikácie a zapisovača letových údajov, uviedla dnes pre DPA hovorkyňa úradu na parížskom predmestí Le Bourget.

 

Zverejnenie prvej správy je podľa hovorkyne "otázkou týždňov". Experti chcú dovtedy na základe údajov z čiernych skriniek presne objasniť priebeh letu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies