Žideka čaká ďalšia operácia kolena, nová sezóna v ohrození

NETKY.SK • 23 September 2010, 11:12 • 2 min
Žideka čaká ďalšia operácia kolena, nová sezóna v ohrození

Žideka čaká ďalšia operácia kolena, nová sezóna v ohrození

slovakia

left justify in out

img

Na slovenského snoubordistu Radoslava Žideka sa spustila lavína so zdravotnými ťažkosťami. Viacerými operáciami reparované pravé koleno nefunguje tak, ako by malo a strieborný medailista zo ZOH 2006 v Turíne v disciplíne snoubordkros sa preto chystá na ďalší chirurgický zákrok.
      "Moje pravé koleno je v takom stave, že ho treba totálne celé prerobiť. Ukázalo sa, že prvá operácia bola úplne zle spravená. Teraz sa zverím do rúk zahraničným odborníkom, operáciu absolvujem pravdepodobne na klinike vo Viedni," informoval TASR Židek o svojich zdravotných trampotách s pravým kolenom, ktoré ho sužovali už celú minulú sezónu. Ich pozadie však siaha ešte do tej predošlej, keď si v septembri 2008 po páde na pretekoch v argentínskom Chapelcu nepríjemne roztrhol krížový väz.
      Už dva roky sa Židek na svahoch iba trápi. Spomínané zranenie ho výrazne limituje v maximálnych športových výkonoch. Tento stav sa nezmenil ani v súčasnosti, keď mal slovenský snoubordista naplno zarezávať v letnej príprave na novú sezónu: "Momentálne sa udržujem v kondícii. Najmä veľa bicyklujem, lebo to kolenu neškodí. Čakám na operáciu a ak sa všetko podarí a zoženiem peniaze na novú sezónu, tak sa do pretekania opäť naplno vrhnem. Mrzí ma však, že ma ľudia odpisujú. Nedostávam žiadnu podporu, chýbajú sponzori. Pripadám si ako žena, ktorá otehotnie a vyhodia ju z práce..." dodal Židek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies