Ide do basy! Súd českému búrlivákovi dokonca zvýšil trest

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 11:35 • 2 min
Ide do basy! Súd českému búrlivákovi dokonca zvýšil trest

PRAHA/BRATISLAVA – Témou číslo jeden v českých médiách je popri tragickej smrti českého futbalového reprezentanta Josefa Šurala (+28) aj sprísnenie trestu pre „enfant terrible“ českého šoubiznisu, bývalého futbalistu a kapitána Sparty Praha Tomáša Řepku. Odvolací súd mu totiž zvýšil trest za spreneveru luxusného vozidla a poškodenie práv exmanželky na dva roky. Verdikt je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Mestský súd v Prahe prerokoval prípad sprenevery, za ktorú 45-ročného Řepku tento rok vo februári odsúdili na 15 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne. Jeho právny zástupca sa proti verdiktu odvolal, ale nepomohlo. Rovnako urobil aj štátny zástupca. Bývalý reprezentačný obranca na súd nedorazil. "Tomáš na tom nie je psychicky dobre, aby to tu ustál," uviedol pre české médiá Řepkov obhajca Jaroslav Jankrle.

 

Řepka sa dostal do stretu so zákonom pre predaj luxusného vozidla v r. 2016, ktoré nebolo napísané na jeho osobu, ale na inú spoločnosť. Tej mal niekdajší futbalista podľa verdiktu, proti ktorému sa odvolal, uhradiť škodu vo výške 435.000 českých korún. Podľa právnika Řepka s poškodenou ženou podpísal zmluvu o pôžičke, teda sa sprenevery nedopustil.

 

Okrem toho si situáciu skomplikoval aj nedávnymi  internetovými útokmi na svoju druhú exmanželku - Vlaďku Erbovú, ktoré spočívali vo vymyslených erotických inzerátoch.

 

Okrem toho v minulosti dostal podmienku aj za opakované riadenie pod vplyvom alkoholu. Súd mu ju nedávno neprávoplatne premenil na deväť mesiacov väzenia, pretože spáchal v skúšobnej dobe ďalšie trestné činy. K ďalším jeho priestupkom patrí aj neplatenie výživného na dieťa. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies