Ida Kelarová vystúpi v máji v Bratislave

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 15:38 • 2 min
Ida Kelarová vystúpi v máji v Bratislave

BRATISLAVA - Česká speváčka Ida Kelarová vystúpi 26. mája o 19:00 v bratislavskom Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava.

slovakia

left justify in out

Prvá dáma rómskej hudby sa predstaví s kapelou Jazz Famelija, s ktorou vydala albumy Aven Bachtale (2009) a Šunen savore (2012). Spolupráca interpretky a formácie prepája tradíciu rómskeho muzikanstva s latinsko-americkými rytmami a novátorstvom mladých džezmanov českej a slovenskej hudobnej scény. „Vždy som muziku cítila tak trochu džezovo, hlavne tú rómsku. Vznik formácie Jazz Famelija bol správne načasovaný. Džez považujem za obrovskú slobodu a tiež obrovskú zodpovednosť. Cítim pokoru a úctu a som šťastná, že tu máme naozaj skvelých muzikantov,“ povedala 59-ročná speváčka o formácii. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal za cenu 12 eur.

 

Ida Kelarová dosiaľ vydala desať štúdiových albumov. Debutovala v roku 1992 nahrávkou Můj domov je, kde jsem já. Je organizátorkou medzinárodných workshopov a multietnických projektov. Pôsobila napríklad v Dánsku, Nórsku či vo Walese. Založila rómsky festival Gypsy Celebration Hartmanice i zbor Čhavorenge, ktorý aj sama vedie. Venuje sa tiež vyučovaniu hudby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies