ICOCRIM podáva trestné oznámenie na poslanca za Smer Jánoša

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 15:24 • 2 min
ICOCRIM podáva trestné oznámenie na poslanca za Smer Jánoša

BRATISLAVA - Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM) podáva dnes trestné oznámenie na poslanca Národnej rady SR za Smer-SD a okresného predsedu strany v Prievidzi Vladimíra Jánoša za vyhrážanie a týranie blízkej a zverenej osoby.

slovakia

left justify in out

Jánoš sa ho údajne dopustil proti svojej manželke a dcére. Ako povedal dnes na tlačovej besede Ivan Katrinec z ICOCRIM, manželka Jánoša Iveta sa obrátila na ICOCRIM, pretože to vnímala ako poslednú z možností, ako poukázať na prípad pred tým, ako sa psychicky zrúti. Podľa neho manželka už podala 19. februára na krajskú prokuratúru trestné oznámenie. „Nebola však doteraz vyrozumená, či orgány činné v trestnom konaní začali konať,“ konštatoval. 

 

Jánoš ohrozuje podľa Katrinca životy týchto osôb, pretože je držiteľom viacerých zbraní. Katrinec tvrdí, že podľa manželky Jánoša bol poslanec liečený aj pre psychické problémy. „Preto je obava, že môže vyhrážky naplniť. Žiadame generálneho prokurátora, aby neodkladne konal a predišiel ujme na zdraví. Ako je možné, že je držiteľom zbrojného pasu? Má doma dva samopaly a štyri ďalšie guľové zbrane. Ako je možné, že Robert Fico nevie alebo nechce vedieť o jeho zdravotnom stave,“ uviedol Katrinec. ICOCRIM má aj lekárske správy, z ktorých vyplýva, že tento človek týral dcéru tak, že musela vyhľadať psychiatrickú lekárku a prestala chodiť do základnej školy. Mala individuálne štúdium. 

 

Katrinec očakáva, že Jánoš podá po dnešnej tlačovej besede trestné oznámenie za ohováranie. Nebojí sa však. Chce tlačiť na generálneho prokurátora, aby poslancovi bol odobratý zbrojný preukaz. Chce tiež, aby parlament hlasoval o zbavení jeho poslaneckej imunity. „Uvidíme, či ho poslanci podržia alebo pustia k vode,“ vyhlásil Katrinec, podľa ktorého orgány činné v trestnom konaní sú spoluzodpovedné, ak tento človek niečo spácha. 

 

Po internete sa šíria nahrávky ako poslanec NR SR za Smer-SD a okresný predseda strany v Prievidzi Vladimír Jánoš (46) vulgárne nadáva a vyhráža sa manželke. Rozvodové konanie Jánošovcov má byť 31. marca na okresnom súde v Prievidzi. Podľa Katrinca manželka Jánoša od poslanca nedostala od roku 2014 ani cent. 

 

V prípade už koná generálny prokurátor Jaromír Čižnár. "Generálny prokurátor osobne a bezodkladne kontaktoval okresného prokurátora v Prievidzi a uložil mu pokyn, aby začal okamžite konať vo veci podozrenia z týrania blízkej osoby a zverenej osoby," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dodala, že Čižnár začal konať už po utorkovej medializácii informácií o poslancovi Jánošovi. Podnet podaný dnes Katrincom na generálnu prokuratúru vybavia podľa Predajňovej zákonným spôsobom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies