Ich tvrdosť bola povestná, podľa Ďuricu v reprezentácii za Škrtela nemáme adekvátnu náhradu

NETKY.SK • 26 Február 2019, 12:30 • 2 min
Ich tvrdosť bola povestná, podľa Ďuricu v reprezentácii za Škrtela nemáme adekvátnu náhradu

PRAHA - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica priznal, že bol zaskočený z informácie o ukončení kariéry v národnom mužstve v podaní trojice Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec. Tí sa tak definitívne rozhodli minulý piatok, čo prezentovali prostredníctvom oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

slovakia

left justify in out

"Keď som bol ešte v reprezentácii, robili si zo mňa srandu, že skončia skôr a že ja to potiahnem do štyridsiatky. Ale dýchal mi na chrbát Milan Škrinar a videl som, že za mňa bola náhrada. To zavážilo pri mojom rozhodnutí. Teraz nastal problém. Nájdeme vôbec za Martina Škrtela hotového a mladého hráča? Nemáme stopéra, čo by ho porovnateľnou kvalitou nahradil. Je to škoda. Tomáš Hubočan má asi dnes problémy v klube, lebo nehráva, a tak možno nevie, ako ďalej. Hovoril som mu, že všetko sa ešte môže utriasť. Môže prísť šanca zmeniť klub a všetko sa môže otočiť v v jeho prospech," uviedol 37-ročný Ďurica.

Momentálne stopér českej Dukly Praha je s niekdajšími spoluhráčmi z reprezentácie v kontakte, o ich rozhodnutí však netušil. "Nevedel som to, ani som to nečakal, preto som sa im ešte zvedavý ozval. Je to však ich rozhodnutie a treba to rešpektovať. Všetci dali reprezentácii veľa rokov a síl. Príde mi to až ťažko uveriteľné, že končia práve oni. Reprezentácia bez nich? Nebude to ono. Na druhej strane to treba pochopiť a poďakovať za to, čo v nej odviedli," dodal rodák z Dunajskej Stredy.

Ďurica sa s najcennejším dresom rozlúčil na konci kvalifikácie o postup na MS 2018 v Rusku. Z ďalších dlhoročných ťahúňov sa reprezentácie pod vedením trénera Pavla Hapala pred niekoľkými mesiacmi zriekol krídelník Vladimír Weiss a najnovšie sa s mužstvom rozlúčili aj spomenutí Škrtel, Hubočan a Nemec.

 

"Doterajšia os reprezentácie sa rozbila a zo skúsenejších tam zostali len Marek Hamšík s Jurajom Kuckom. Uvidíme, ako si s takou absenciou poradí tréner Hapal. Reprezentácia je tiež o vzťahoch mimo ihriska. Za našich čias sa v nej vytvorila jedna veľká rodina. Porušilo sa to, keď prišiel nový kouč a už to nemuselo byť ono, ale tak to už býva," myslí si Ďurica.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona