IC vlaky ZSSK sú už takmer vypredané

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:27 • 2 min
IC vlaky ZSSK sú už takmer vypredané

BRATISLAVA - InterCity (IC) vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) sú už takmer vypredané.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť však do nich pridala vozne, preto je možné ešte nájsť zopár voľných miest dnes a v piatok 3. apríla dopoludnia, informovala agentúru SITA Jana Morháčová zo ZSSK. Dostatok voľných miest je však ešte v piatkových popoludňajších vlakoch, pričom lístky sa dajú kúpiť aj cez internet na stránke www.slovakrail.sk. "Diaľkové vlaky majú stále dostatok voľných miest, aj keď sme zaznamenali nárast záujmu o miestenky," poznamenala. Po Veľkej noci sa predávajú lístky najmä na pondelok 6. apríla a na utorok 7. apríla.

 

Povinne miestenkové IC vlaky sú na dnes a na piatok dopoludnia vypredané na 99 percent, voľné miesta sú už len v piatok poobede. Večerný IC Šarišan do Humenného je dnes už takmer vypredaný, k dispozícii sú posledné voľné miesta. 

 

Po Veľkej noci je najväčší záujem o IC vlaky v pondelok 6. apríla poobede z Košíc alebo Humenného smerom do Bratislavy, tieto vlaky sú vypredané na 95 percent. V utorok 7. apríla je o ne záujem celý deň. "Súvisí to s tým, že je to posledný deň prázdnin, vlaky sú vypredané na 90 až 96 percent," vysvetlila Morháčová. 

 

V prípade ostatných diaľkových vlakov je dnes záujem najmä o spoje na trase Bratislava - Žilina – Košice, predaných je od 50 do 85 percent miest. Na ostatných trasách Bratislava - Zvolen/Banská Bystrica, Bratislava/Prievidza, Žilina - Košice a Košice – Zvolen je zatiaľ vypredaných do 30 percent miest. "Najžiadanejšie vlaky však už môžu mať miestenky vypredané na 80 percent," upozornila. V prípade cestovania po sviatkoch v pondelok a v utorok majú diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice predaných 45 až 70 percent miesteniek, na ostatných trasách je miest viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies