Ibrahimovičov trest bude riešiť Francúzsky olympijský výbor

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:17 • 2 min
Ibrahimovičov trest bude riešiť Francúzsky olympijský výbor

PARÍŽ - Futbalový klub Paríž Saint-Germain sa odvolal na Francúzsky olympijský výbor proti trestu pre legionára vo svojom kádri Zlatana Ibrahimoviča. Švédsky útočník si nezahrá štyri zápasy za kritiku rozhodcu v marcovom ligovom zápase s Bordeaux.

slovakia

left justify in out

Potrestala ho disciplinárna komisia najvyššej francúzskej súťaže. K trom zápasom pripočítala k nemu ešte jeden štart ako podmienku, ktorú "recidivista" dostal za januárový nebezpečný zákrok na krídelníka St. Étienne Yohana Molla.


Ibrahimovič bol po predmetnom ligovom súboji v Bordeaux frustrovaný z prehry 2:3 a pri odchode do kabíny vyhlásil, že "pätnásť rokov nevidel rozhodcu ako Lionela Jaffreda". Keď prechádzal okolo prítomných novinárov, pridal zopár štipľavých slov na margo krajiny, kde si zarába na živobytie. Video s napaprčeným severanom sa rýchlo rozšírilo na sociálnych sieťach a zasiahnuť musel aj člen vlády. Minister športu Patrick Kanner vtedy vyzval Ibrahimoviča, aby sa ospravedlnil, a Švéd poslúchol.
Ibrahimovič nemôže nastúpiť v ligových stretnutiach s Nice, Lille, Metz a Nantes. Do zostavy by sa mohol vrátiť až na záverečné tri kolá tejto sezóny Ligue 1. Pre PSG je jeho výpadok o to bolestnejší, že Ibrahimovič sa dostával do oslnivej formy. V ostatných štyroch súťažných zápasoch zaznamenal dva hetriky a v šiestich vystúpeniach za klub a reprezentáciu strelil spolu 12 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies