Ibrahimovičov božský gól, futbalista bol v extáze

NETKY.SK • 15 November 2012, 12:43 • 2 min
Ibrahimovičov božský gól, futbalista bol v extáze

Ibrahimovičov božský gól, futbalista bol v extáze - Futbal Zlatan Ibrahimovič nechal v stredu za poslednú štvrťhodinku stredajšieho prípravného zápasu Švédsko - Anglicko celú futbalovú fanúšikovskú obec nielen na Ostrovoch v nemom úžase. Angličania viedli

slovakia

left justify in out

img

Zlatan Ibrahimovič nechal v stredu za poslednú štvrťhodinku stredajšieho prípravného zápasu Švédsko - Anglicko celú futbalovú fanúšikovskú obec nielen na Ostrovoch v nemom úžase. Angličania viedli po polčase v Štokholme 2:1, "Ibra" však ku gólu z 20. minúty pridal v rozpätí minút 77.-90.+1 trojgólový strelecký koncert a prakticky sám zariadil výhru 4:2. 

Najmä jeho posledná trefa bola výstavným kúskom. Brankár Albionu Joe Hart sa snažil hlavičkou, už mimo šestnástky poslať loptu do bezpečia, no jeho oslobodenie bolo krátke. Číhajúci Ibrahimovič stál chrbtom k bráne a loptu poslal z voleja nožničkami asi z 28 metrov do opustenej anglickej brány. Zakončovateľ si pochvaľoval na pozápasovej tlačovej konferencii. "Pekný gól, že? Mám z neho obrovskú radosť, aj keď išlo len o prípravný zápas. Mám za sebou už niekoľko krásnych zásahov, neviem posúdiť, či tento predčil všetky ostatné. Bolo k nemu treba aj futbalovú zručnosť, ale i šťastie. Ešte viac si to užívam aj preto, že sa mi to podarilo do siete Anglicka pred takýmto skvelým publikom," komentoval štvrtý gól snajper. 

Svojho zverenca ocenil aj tréner Eric Hamren. "Na tréningoch zvykne tiež vyvádzať, ale vždy si myslíme, že v zápasoch sa to nedá uskutočniť. Jemu sa to však darí aj v nich. Niekedy sa mi zdá, keď ho sledujem, ako by som bol súčaťou nejakej videohry, kde sa dajú s hráčmi na obrazovke robiť rôzne triky a fintičky. Ale nielen to, sme veľmi radi, že si rozumie v reprezentácii s mladými, stará sa o nich," dodal Hamren. 

Posledný gól v nadstavenom čase zarezonoval aj u súpera, so 100. reprezentačnými štartmi jubileum sláviaci kapitán Steven Gerrard sa musel skloniť pre majstrovstvom útočníka z Paríž St. Germain."Doteraz som asi považoval za najkrajší gól Waynea Rooney do siete Manchestru City, ale tento je aj nad ním. Takýto pohyb nohou, z tejto diaľky, z tak vysokej lopty a s takou precíznosťou vedia len výnimoční futbalisti. Aj som mu k nemu gratuloval," povedal Gerrard.

Anglické denníky sa predbiehali v titulkoch, Daily Mail otvoril športové správy slovnou hračkou "Ibra-kadabra! Magický Zlatan skóroval štyrikrát. Vrátane štvrtého, ktorý je jedným z najväčších v histórii (doma to neskúšajte, mohli by ste sa dolámať)." The Sun postavil gól aj pred konečný rezultát a prehru Angličanov: "Wow. Len Wow. Výsledok po tomto skutočne nie je dôležitý." The Guardian si prizval na pomoc iróniu: "Asi takto sa hovorí futbalovou rečou 'Anglicko, sklapni'. Alebo minimálne v 'zlatančine' je to vyjadrené takto." a The Mirror píše o "fenomenálnom a monštruóznom góle, ktorý aj tak slová nevedia dostatočne opísať". Daily Telegraph zaradil stredajšiu "mágiu" na úroveň priameho kopu Roberta Carlosa do siete Francúzska (1997), sólo Ryana Giggsa cez obranu Arsenalu Londýn v roku 1999 či volej Zinedinea Zidanea z finále Ligy majstrov v roku 2002 do siete Leverkusenu. Ale podľa článku denníka nie je hodnotnejší ako strela Marca van Bastena vo finále ME 1988 alebo slalom Diega Maradonu cez anglických štatistov vo štvrťfinále MS 1986, pretože padol "iba" v priateľskom zápase. 
Zdroj: TASR
 
{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=_6Xh2YFphR8"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies