Ibrahimoviča chválil aj súper, ktorý ho mal strážiť

NETKY.SK • 24 Október 2013, 19:03 • 2 min
Ibrahimoviča chválil aj súper, ktorý ho mal strážiť

BRUSEL - Famózne strelecké predstavenie Zlatana Ibrahimoviča a jeho štyri góly do siete Anderlechtu Brusel v stredajšom súboji Ligy majstrov nemali núdzu o pochvalné dozvuky po celom svete.

slovakia

left justify in out

Švédskeho kanoniera Paríž St. Germain velebil dokonca aj hráč, ktorý ho mal mať v tomto súboji takpovediac pod kontrolou, americký defenzívny stredopoliar Anderlechtu Sascha Kljestan. "Cítim sa rozpoltený. Polovica zo mňa by ho najradšej zabila, ale druhá polovica musí aplaudovať jeho výkonu,“ povedal Kljestan v reakcii pre Voetbalkrant.

Ibrahimovič v tomto súboji predviedol komplexný strelecký výkon. Bol to jeho večer. Prvý gól po výbornej prihrávke prakticky len doťukol do prázdnej bránky, pri druhom oklamal súperovho gólmana pätičkou a vrcholom bol tretí, keď volejom takmer z 30 m nechytateľne trafil pravý horný roh. V druhom polčase ešte pridal z veľkého uhla aj štvrtý zásah. "Bolo to nádherne šialené, keď po jeho treťom góle mu celý štadión aplaudoval, pritom my sme boli súperi domácich,“ uviedol Ibrahimovičov spoluhráč Blaise Matuidi pre Le Parisien. Zlatanov tretí gól vzbudil veľkú pozornosť aj na sociálnych sieťach a tiež medzi futbalistami. "To bol ale gól, ty bastard! Tento týždeň ti vyšiel parádne,“ napísal na twitteri obranca Manchester United Rio Ferdinand. Narážal aj na to, že 32-ročný Švéd strelil minulú sobotu vo francúzskej najvyššej ligovej súťaži dva góly aj do siete Bastie.

Ďalší futbalista pôsobiaci v anglickej Premier League, nigérijský útočník Cardiffu Peter Odemwingie, údajne pri treťom parádnom kúsku do siete Anderlechtu, stratil rovnováhu. "Videl som Ibrov gól a spadol som zo stoličky,“ opísal Odemwingie. Bývalý holandský reprezentant Mark van Bommel, ktorý hrával s Ibrahimovičom v AC Miláno, sa verejne nadchol týmito slovami: "Existuje len jedno slovo na vystihnutie toho, čo sme videli: Ibracadabra... Toto je momentálne najlepší útočník na svete,“ napísal Van Bommel.

Paríž St. Germain zdolal bruselský Anderlecht na jeho trávniku 5:0 a s 9 bodmi z troch zápasov a skóre 12:1 je suverénne na čele C-skupiny Ligy majstrov. Anderlecht je s nulou na opačnom póle tabuľky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies