Ibrahimovič v Paríži končí: Odchádzam ako legenda

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 11:01 • 2 min
Ibrahimovič v Paríži končí: Odchádzam ako legenda

PARÍŽ - Sobotňajším zápasom s Nantes dá Zlatan Ibrahimovič bodku za svojím angažmánom vo francúzskom futbalovom klube Paríž Saint-Germain.

slovakia

left justify in out

Švédsky kanonier na twitteri potvrdil koniec parížskej misie: "Zajtra môj posledný zápas v Parku princov. Prišiel som ako kráľ, odchádzam ako legenda."


Tridsaťštyriročný Ibrahimovič sa stal súčasťou francúzskej značky v roku 2012, odvtedy sa stihol stať najlepším ligovým strelcom v dejinách klubu a bol pri zisku štyroch titulov za sebou. Na dosah má aj ďalší míľnik. Jediný presný zásah ho delí od vyrovnania rekordu Carlosa Bianchiho v najvyššej francúzskej súťaži. Argentínčan sa v sezóne 1977/78 takisto v drese Saint-Germain strelecky presadil 37-krát a odvtedy Ligue 1 čakala na viac ako 30-gólového kanoniera. Najbližšie mal k načatiu štvrtej desiatky Jean-Pierre Papin, keď v ročníku 1989/90 prekonal súperových brankárov rovných 30-krát. Takým istým nástrelom sa v sezóne 2012/13 prezentoval aj Ibrahimovič.

 

Kapitán švédskej reprezentácie sa presadil na európskejscéne ako hráč Ajaxu Amsterdam, pôsobil aj v Juventuse Turín, Interi Milán, FC Barcelona a AC Miláno. Ligové tituly získal v štyroch rôznych súťažiach - v Holandsku (Ajax Amsterdam), Taliansku (Inter Miláno), Španielsku (FC Barcelona) a Francúzsku (Paríž St. Germain).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies