Ibrahimovič si za urážky rozhodcu nezahrá štyri zápasy, rozhodla LFP

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 08:16 • 2 min
Ibrahimovič si za urážky rozhodcu nezahrá štyri zápasy, rozhodla LFP

PARÍŽ - Disciplinárna komisia francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 tvrdo potrestala švédskeho útočníka Parížu St. Germain Zlatana Ibrahimoviča. Za verbálnu inzultáciu hlavného rozhodcu po prehre úradujúceho majstra 2:3 na ihrisku Girondins Bordeaux si v Ligue 1 nezahrá štyri zápasy, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ibrahimovič pred komisiou vypovedal vo štvrtok 9. apríla. Šéf DK LFP Sebastien Deneux následnej uviedol, že Ibrahimoviča uznali za vinného z urážok. Trest vojde do platnosti v utorok, "Ibra" tak ešte môže odohrať sobotňajšie finále Ligového pohára proti Bastii na Stade de France.

 

Po inkriminovanom zápase Švéd v angličtine rozhorčene konštatoval, že za 15 rokov pôsobenia vo futbale nevidel takého rozhodcu ako Lionel Jaffredo. V mixzóne si potom uľavil "Do čerta s Francúzskom", čo nahnevalo ministra športu Patricka Kannera, ktorý ho požiadal o ospravedlnenie. To následne Švéd aj urobil. Urážka krajiny však nespadala do kompetencie DK, preto ju neriešila.

 

Tridsaťtriročný Ibrahimovič tiež nemôže nastúpiť v prvom štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 proti FC Barcelone za červenú kartu v osemfinálovej odvete na londýnskom Stamford Bridge, kde PSG aj v oslabení s Chelsea po predĺžení remizoval 2:2 a postúpil medzi elitnú kontinentálnu osmičku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies