Ibrahimovič sa vracia do švédskej reprezentácie, na Eure bude hrať aj proti Slovákom

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 16:22 • 2 min
Ibrahimovič sa vracia do švédskej reprezentácie, na Eure bude hrať aj proti Slovákom

Prvýkrát po takmer päťročnej prestávke sa do švédskej futbalovej reprezentácie vracia skúsený útočník Zlatan Ibrahimovič. Tréner národného tímu Janne Andersson ho zaradil do nominácie na marcové súboje v kvalifikácii o postup na MS 2022.

slovakia

left justify in out

Súpermi Švédom budú 25. a 28. marca výbery Gruzínska a Kosova, v posledný marcový deň si zmerajú sily v príprave s tímom Estónska.

 

"Návrat Boha," napísal na margo svojho návratu do reprezentácie 39-ročný Ibrahimovič na Twitteri. 

 

 

Klubová kariéra 

Opora talianskeho klubu AC Miláno zatiaľ naposledy reprezentovala svoju vlasť na ME 2016. Zlatan Ibrahimovič pred pôsobením v Miláne hral v USA za Los Angeles Galaxy, predtým aj za Manchester United, PSG, FC Barcelona, Inter Miláno, Juventus Turín, Ajax Amsterdam a rodné Malmö. Ak v tíme Švédska nastúpi, stane sa najstarším futbalovým reprezentantom v histórii svojej krajiny.

 

img

 

Vizitka z reprezentácie 

V rokoch 2001 až 2016 nastúpil Ibrahimovič v najcennejšom drese v 112 dueloch a strelil v ich 62 gólov. Aj bez neho sa reprezentácia Švédska na MS 2018 v Rusku prebojovala do štvrťfinále.

 

EURO aj proti Slovákom 

Naším futbalistom môže opätovný návrat švédskeho mága robiť vrásky na tvári. Výber Švédska sa totiž nachádza v našej skupine pre Euro. Okrem nich budú našimi súpermi aj Poliaci a Španieli.


img

 

"V prvom rade, Zlatan je skvelý futbalista. Najlepší, akého sme vo Švédsku mali. Je to skvelé, že sa rozhodol vrátiť do reprezentácie," komentoval kouč Andersson. Dodal tiež, že jeho skúsenosti na ihrisku sú neoceniteľné a jeho vplyv na spoluhráčov značný. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies