Ibrahimovič sa rozlúčil s dresom PSG rekordom

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 10:15 • 2 min
Ibrahimovič sa rozlúčil s dresom PSG rekordom

PARÍŽ - Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič sa rozlúčil s dresom Paríža St. Germain dvomi gólmi.

slovakia

left justify in out

V 38. kole francúzskej Ligue 1 prispel k domácemu víťazstvu majstra nad FC Nantes 4:0 a 38. gólom v sezóne zároveň prekonal strelecký rekord Carlosa Bianchiho, ktorý v ročníku 1977/78 skóroval v najvyššej francúzskej súťaži 37-krát.

 

Ibrahimovič už pred zápasom oznámil, že proti Nantes to bude jeho rozlúčka s Parkom princov a pôsobením v parížskom tíme. Zápas si naplno užil, fanúšikovia St. Germain nadšene oslavovali každý jeho dotyk s loptou. Po stretnutí si zverenci trénera Laurenta Blanca prevzali majstrovskú trofej a s odstupom času oslávili titul. "Oslavy prebehli vo veľkom štýle. Boli tam emócie, najmä kvôli Zlatanovi, ktorý v našom klube strávil štyri úžasné roky. Som na neho hrdý, čo dokázal. Je to výnimočný futbalista a človek. Prirodzene, že som smutný z toho, že odchádza. Bude ťažké ho nahradiť. Dohodli sme sa, že keď jedného dňa ukončí kariéru, vráti sa do Paríža. Život však momentálne pokračuje aj bez neho, pokúsime sa v lete získať adekvátnu náhradu. Momentálne však myslíme na posledný zápas v sezóne, ktorým je finále Francúzskeho pohára proti Marseille," vyhlásil prezident PSG Nasser al Khelaifi.

 

Tridsaťštyriročný "Ibra" prišiel do PSG v júli 2012 z AC Miláno. Ambicióznemu tímu dotovanému katarským kapitálom pomohol k zisku štyroch majstrovských titulov a viacerých domácich pohárových trofejí. Celkovo v jeho drese odohral 179 zápasov, v ktorých nastrieľal úctyhodných 154 gólov. O tom, kde bude pokračovať jeho kariéra, sa vedú špekulácie. Záujem o neho prejavili Manchester United a viaceré tímy zámorskej Major League Soccer, vylúčený nie je ani návrat do Serie A, kde v minulosti obliekal dresy Juventusu, Interu Miláno a AC Miláno.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona