Ibrahimovič po remíze s Írskom: Dokážem zahrať oveľa lepšie

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 09:00 • 2 min
Ibrahimovič po remíze s Írskom: Dokážem zahrať oveľa lepšie

ST. DENNIS - Na Stade de France sa mohol stať prvým futbalistom, ktorý skóruje na štyroch európskych šampionátoch za sebou. V úvodnom vystúpení na EURO 2016 však zaostal za očakávaniami. Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič po remíze 1:1 s Írskom sebakriticky priznal, že v dueli s ostrovanmi nebol vo svojej koži.

slovakia

left justify in out

V prvom polčase ho írski zadáci nepustili prakticky k ničomu. V druhom dejstve sa po Ibrahimovičovej prihrávke zrodil vyrovnávajúci švédsky gól, no elitný kanonier mal po zápase ďaleko od spokojnosti. "Robil som, čo sa dalo. Snažil som sa servírovať prihrávky, no dokážem zahrať oveľa lepšie," citovala agentúra dpa slová Ibrahimoviča, ktoré odzneli v rozhovore pre švédsku televíziu. Podľa "Ibru" je dôležité, že Švédom sa po zmene strán podarilo aspoň vyrovnať. "V úvodnom zápase na šampionáte sme neprehrali a to sa vždy ráta. Máme pred sebou ešte zápasy proti Talianom a Belgičanom, v ktorých musíme bodovať, ak chceme pomýšľať na postup do vyraďovacej fázy."

 

Švédsky tréner Erik Hamrén sa zastal lídra tímu, mal však výhrady k útočnému prejavu svojho mužstva. "Zlatanovi sa nedostalo podpory od spoluhráčov, ktorú útočník jeho kalibru potrebuje. Viazla nám kombinácia, dopúšťali sme sa nepresností pri rozohrávke. Íri veľmi dobre bránili pred vlastnou šestnástkou a nepúšťali nás do šancí. V ďalších dvoch zápasoch v skupine musíme ísť na 300 percent."

 

Írsky kouč Martin O'Neill na rozdiel od Hamréna nešetril slovami chvály na adresu svojich zverencov. "Už po úvodnej štyridsaťpäťminútovke mohlo byť vymaľované, nedokázali sme však premeniť ani jednu šancu. V úvode druhého polčasu sme sa zaslúžene ujali vedenia. Mrzí ma, že sme inkasovali vyrovnávajúci gól, no moje mužstvo podalo skvelý výkon. Je to výborná partia hráčov, s ktorými je radosť pracovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona