Ibrahimovič chce proti Belgicku ukončiť strelecké suchoty

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 10:57 • 2 min
Ibrahimovič chce proti Belgicku ukončiť strelecké suchoty

NICE - Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič nevyužil dve šance stať sa prvým futbalistom, ktorý skóruje na štyroch ME za sebou.

slovakia

left justify in out

Strelecké suchoty môže ukončiť v stredajšom súboji E-skupiny na EURO 2016 proti Belgicku (21.00). Švédi potrebujú, aby "Ibra" zabral, iba víťazstvo ich totiž môže posunúť do osemfinále. Zápas v Nice bude pískať nemecký rozhodca Felix Brych.

 

Švédi doposiaľ na šampionáte ani raz nevystrelili na bránku, remízu 1:1 s Írskom im zabezpečil vlastný gól Ciarana Clarka. Tréner Erik Hamren dúfa, že proti Belgičanom predvedú oveľa lepšie ofenzívne predstavenie. "Zlatan Ibrahimovič je jeden z najlepších útočníkov, akého som kedy stretol. Verím, že proti Belgicku sa dokáže strelecky presadiť. Má víťaznú mentalitu a je prirodzené, že po úvodných dvoch stretnutiach v skupine bol sklamaný. Všetci sme totiž čakali, že na konte budeme mať viac ako bod," citovala slová Hamrena agentúra AP.

 

Švédské médiá po prehre 0:1 s Talianskom podrobili Ibrahimoviča kritike. Denník Svenska Dagbladen napísal: "Zlatan, je čas, aby si bol na ihrisku konečne viditeľný." Hamren sa elitného kanoniera zastal. "Robí, čo je v jeho silách, potrebuje však väčšiu podporu od spoluhráčov." Ibrahimovič sa nádejá, že jeho chvíle na turnaji ešte prídu. "Stále máme šancu postúpiť do vyraďovacích bojov. Ak proti Belgicku zabodujeme naplno, malo by to stačiť na osemfinále."

 

Belgičania sa po prehre s Talianskom rehabilitovali presvedčivým triumfom 3:0 nad Írskom. V ouvertúre nevýrazný Romelu Lukaku sa odvďačil trénerovi Marcovi Wilmotsovi za dôveru dvomi gólmi. Proti Švédom by mal opäť dostať prednosť pred Christianom Bentekem i Divockom Origim. "Veľmi rýchlo sme sa otriasli z úvodnej prehry a proti Írom sme predviedli dobfý futbal. Ak si aj v súboji so Švédskom udržíme čisté konto, nebudeme chýbať v osemfinále," zdôraznil útočník Evertonu.

 

E-skupina:

Švédsko - Belgicko /streda 21.00, Nice/

Predpokladané zostavy:

Švédsko: Isaksson - Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg - Guidetti, Ibrahimovič

Belgicko: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembele - Carrasco, De Bruyne, Hazard - Lukaku

 

Tabuľka E-skupiny:

1. Taliansko 2 2 0 0 3:0 6*

2. Belgicko 2 1 0 1 3:2 3

3. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1

4. Írsko 2 0 1 1 1:4 1

*-istý postup do osemfinále

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies