Ibrahimovič chce naspäť do reprezentácie, tréner Švédov ho označil za rušivý faktor

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 10:05 • 2 min
Ibrahimovič chce naspäť do reprezentácie, tréner Švédov ho označil za rušivý faktor

ŠTOKHOLM - Špekulácie o tom, že Zlatan Ibrahimovič sa údajne ešte raz vráti do švédskej futbalovej reprezentácie, nabrali novú intenzitu necelé tri mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta v Rusku (14. 6. - 15. 7.).

slovakia

left justify in out

Nie však v pozitívnom kontexte. Tréner Janne Andersson si to podľa všetkého neželá. Prípadný comeback 36-ročnej legendy švédskeho futbalu označil za neželaný faktor, ktorý ho vyrušuje. "Nie som v kontakte s hráčmi, ktorí povedali nie národnému tímu," povedal 55-ročný Andersson pre SVT. Denník Expressen odcitoval slová kouča národného tímu ešte presvedčivejšie: "Ja som reprezentačný tréner a ja si aj vyberiem hráčov do svojho mužstva."

Ibrahimovič oficiálne ukončil reprezentačnú kariéru po ME 2016 vo Francúzsku s úchvatnou bilanciou - 15 rokov, 116 zápasov a 62 gólov. Švédi informovali, že opätovný kontakt "Ibru" s reprezentačným tímom mal sprostredkovať zväzový generálny sekretár Haakan Sjöstrand.

 

"Kontaktoval sa s ním, ale nie v mene reprezentácie, ale národného zväzu," vysvetlil reprezentačný tréner severanov. Ibrahimovič, ktorý čerstvo prestúpil z Manchestru United do Los Angeles Galaxy v MLS má však zrejme iný názor. "Moja priorita je teraz LA Galaxy, ale keď sa budem dobre cítiť a pravidelne hrať, nevidím dôvod, prečo by som to ešte neskúsil aj v reprezentácii. Ak budem chcieť, pôjdem do toho. A nemá to nič spoločné s druhou stranou."

Švédi v príprave na MS 2018 zohrajú v utorok prípravný zápas proti Rumunom u súpera v meste Craiova. Pred dvoma dňami hrali "Blaagult" proti Čiľanom v Štokholme a prehrali 1:2. Na svetovom šampionáte v Rusku čakajú na Švédov výbery Mexika, Kórejskej republiky a tiež úradujúci majstri sveta Nemci. V kvalifikácii o postup na MS 2018 sa Švédi postarali o veľké prekvapenie, keď v baráži vyradili Talianov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies