Ibrahimovič chce Ligu majstrov, o postupové miesto zabojujú s miestnym rivalom

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 13:35 • 2 min
Ibrahimovič chce Ligu majstrov, o postupové miesto zabojujú s miestnym rivalom

Londýn - Futbalisti Manchestru United živia šancu na účasť v Lige majstrov 2017/2018. V 31. kole anglickej Premier League zvíťazili na pôde posledného Sunderlandu 3:0 a vrátili sa na piate miesto tabuľky o tri body pred Arsenal Londýn, ktorý má o zápas menej. Na štvrtý Manchester City strácajú "červení diabli" štyri body, majú však duel k dobru.

slovakia

left justify in out

V Sunderlande sa ujali vedenia po polhodine hry zásluhou Zlatana Ibrahimoviča. V 43. minúte musel ísť po červenej karte predčasne do kabín Sebastian Larrson, čo bola voda na mlyn hosťom, ktorí po zmene strán vďaka gólom Henrika Mchitarjana a Marcusa Rashforda poistili svoje víťazstvo. Ibrahimovič je presvedčený, že tím Joseho Mourinha má na to, aby skončil do štvrtého miesta a hral minimálne predkolo Ligy majstrov.

 

"Dosiahli sme dôležité víťazstvo, vďaka ktorému môžeme stále reálne pomýšľať na Ligu majstrov. Všetci veríme, že skončíme v prvej štvorke. Urobíme všetko, aby sme splnili nás cieľ," citovala slová "Ibru" agentúra DPA.

 

Pre kouča Sunderlandu Davida Moyesa mal duel osobitý náboj. V minulosti totiž pôsobil ako hlavný tréner na Old Trafforde, no nepodarilo sa mu nadviazať na výsledky zo slávnej éry Alexa Fergusona. Po nedeľňajšej prehre bol sklamaný, "čierne mačky" totiž už v siedmom zápase za sebou vyšli strelecky naprázdno a na priečku znamenajúcu záchranu strácajú desať bodov: "Mrzí ma, že sme nezískali aspoň bod, United boli pre nás príliš veľkým kúskom. Dôležitú úlohu zohralo vylúčenie Larssona, hrať s desiatimi mužmi proti takému kvalitnému mužstvu je veľmi náročné."

 

Leicesrer City stratil prvé body od príchodu trénera Craiga Shakespearea, ktorý nahradil na lavičke úradujúceho majstra Taliana Claudia Ranieriho. "Líšky" viedli nad Evertonom 2:1, napokon však odišli z Goodison Parku s prázdnymi rukami po prehre 2:4. O triumf domácich sa dvoma gólmi zaslúžil belgický útočník Romelu Lukaku, v tejto sezóne má na svojom konte 23 presných zásahov.

 

Stredopoliar Leicestru Marc Albrighton priznal, že mužstvu v nedeľňajšom dueli chýbala disciplína: "V uplynulých týždňoch sme predviedli fantastickú jazdu. Vyhrali sme päť duelov v Premier League a v osemfinále Ligy majstrov sme vyradili Sevillu. Stále nás to veľké množstvo síl. Proti Evertonu sme si vybrali slabší deň, v obrane sme hrali lajdácky a súper nás za to potrestal."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies