Ibrahimovič čelí škandálu

NETKY.SK • 20 December 2016, 09:41 • 2 min
Ibrahimovič čelí škandálu

Štokholm - Vo Švédsku sa v pondelok začal proces, ktorý sa týka obvinení z užívania dopingu futbalistom Manchestru United Zlatanom Ibrahimovičom.

slovakia

left justify in out

"Zlatan nabral za pol roka v Juventuse desať kilogramov svalovej hmoty. To je za taký krátky čas nemožné," povedal v apríli tréner švédskych atlétov Ulf Karlsson, ktorý si myslí, že Ibrahimovič počas pôsobenia v Turíne (2004 - 2006) dopoval.

 

Karlsson sa za svoje výroky síce ospravedlnil, ale právnym dôsledkom sa nevyhol. "Obvinenia boli nepravdivé, nepodložené a môžu poškodiť povesť Ibrahimoviča ako športovca aj vo vzťahu k sponzorom a partnerom. Podali sme žalobu za ohováranie," uviedol právny zástupca futbalistu Fredrik Bogren.

 

Právni zástupcovia hráča plánujú súdu predložiť dôkazy o spoločenských, osobných a finančných dôsledkoch vyjadrení. "Karlsson sa už za svoje slová medzičasom Ibrahimovičovi ospravedlnil, no nevidí v nich ohováranie," informovala agentúra DPA.

 

Tridsaťpäťročný Ibrahimovič, ktorý momentálne pôsobí v Manchestri United, nebol nikdy pozitívne testovaný na doping. Na súdnom pojednávaní nemusí byť povinne prítomný. Právnici "Ibru" požadujú, aby Karlsson v prípade uznania viny zaplatil súdne trovy, nežiadajú však náhradu škody,



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona