Ibrahim Maiga šíri bludy na sociálnych sieťach. Tentokrát zdieľal hoax o 2,5 miliarde obetí očkovania!

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 10:29 • 2 min
Ibrahim Maiga šíri bludy na sociálnych sieťach. Tentokrát zdieľal hoax o 2,5 miliarde obetí očkovania!

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje na hoax o očkovaní, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach. Uvádza sa v ňom, že vďaka ARN technológii očkovanie proti ochoreniu COVID-19 zabije 2,5 miliardy ľudí.

slovakia

left justify in out

Polícia na to upozornila v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti. Dezinformáciu zdieľa okrem iných aj spevák a herec Ibrahim Maiga.

„Dobrý večer priatelia, toto mi prišlo, neviem posúdiť, do akej miery je to pravda, ale znie to kruto a nezvratne,“ napísal Maiga v statuse, v rámci ktorého uverejnil aj hoax.

 

V komentároch následne uviedol, že „vraj stačí očkovať isté percento ľudí a naše vyhubenie bude nezvratné“.

 



Podľa polície je paradoxné, že konšpirácie o očkovaní šíri človek, ktorý je pôvodom z Mali. Práve táto krajina pritom podľa polície patrí k jedným z mála na svete, ktoré od turistov povinne vyžadujú napríklad aj očkovanie proti žltej zimnici.

 



Polícia dodáva, že pri podobných príspevkoch je snahou konšpirátorov získavať pozornosť za každú cenu, a to aj v prípade, že protirečia svojej vlastnej logike.

 

"Očkovanie proti najrôznejším ochoreniam, a taktiež aj iné formy liečby, sú alfou a omegou pre africký kontinent už desaťročia. Lekári, dobrovoľníci, charitatívne organizácie, misionári a ďalší ľudia trávia často celé svoje profesionálne životy v Afrike, aby pomáhali druhým. Je to nespochybniteľný fakt, aj keď v dnešnej dobe tvorby dezinformácií o čokoľvek si nemôžeme byť nikdy istý," zdôraznila polícia na sociálnej sieti. 

 

Slová a slovné spojenia „vraj, údajne, iba zdieľam, čo mi prišlo“ sú podľa polície Maigovou „štandardnou výbavou“ pri snahe vplývať na svoje publikum.

 

Prečítajte si tiež: Ibi Maiga koronavírus zľahčuje, upozorňuje naňho polícia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies