IBM údajne zvažuje, že v Nemecku prepustí 3-tisíc pracovníkov

NETKY.SK • 20 November 2015, 09:37 • 2 min
IBM údajne zvažuje, že v Nemecku prepustí 3-tisíc pracovníkov

FRANKFURT - Spoločnosť IBM zvažuje, že v Nemecku počas nasledujúcich dvoch rokov zruší do 3 tis. pracovných miest. Informoval o tom vo štvrtok magazín Wirschafts Woche, pričom citoval Berta Stacha, šéfa odborov v rámci dozornej rady spoločnosti IBM.

slovakia

left justify in out

Hovorca spoločnosti IBM odmietol situáciu komentovať s tým, že ide o "klebety a špekulácie". Odborová organizácia Verdi je presvedčená, že v plánoch spoločnosti je relatívne pevne zakotvené zrušenie 2 500 pracovných pozícií.

 

Prepustenie ďalších 500 zamestnancov by malo závisieť od prípadného zhoršenia podnikateľských podmienok.
Podľa informácií magazínu Wirtschafts Woche by spoločnosť IBM mala 1 000 až 1 200 pracovných pozícií v Nemecku zrušiť v rámci konzultačnej divízie a divízie služieb. Zatiaľ je otvorené, či bude prepúšťanie zahŕňať dobrovoľné odchody.

 

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje služby viac ako sto rokov. Na Slovensku aktívne funguje od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko, s. r. o. vznikla 7. decembra 1992. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies