IBM rozšíri svoje centrum v Košiciach, od štátu dostane stimuly

NETKY.SK • 2 Október 2013, 12:39 • 2 min
IBM rozšíri svoje centrum v Košiciach, od štátu dostane stimuly

KOŠICE - Vláda na svojom stredajšom rokovaní v Košiciach schválila investičnú pomoc pre spoločnosť IBM Slovensko vo výške 1,6 mil. eur.

slovakia

left justify in out

IBM plánuje v Košiciach rozšíriť existujúce delivery centrum, ktoré poskytuje IT služby a podporné činnosti potrebné pre realizáciu IT projektov. Vďaka tomuto investičnému projektu by malo do dvoch rokov vzniknúť 150 nových pracovných miest. Do rozšírenia centra chce spoločnosť IBM investovať viac ako 400 tisíc eur.

IBM žiada od štátu poskytnutie stimulov vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta. Požadovaná investičná pomoc na jedného zamestnanca tak predstavuje 10 500 eur. "Z odborného posudku k investičnému zámeru, ktorý vypracovala Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu, vyplýva, že žiadateľ má predpoklad splniť všeobecné podmienky na poskytnutie investičnej pomoci," uviedol rezort hospodárstva, ktorý materiál na rokovanie vlády predložil. Ministerstvo vidí hlavný význam spomínaného investičného zámeru v znížení odlevu vysokoškolsky vzdelaných absolventov. Plánovaná priemerná mzda na jedného zamestnanca pred zdanením vrátane povinných odvodov by sa mala pohybovať na úrovni 3 634,67 eur. 

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách a zamestnáva vyše 430 tis. zamestnancov. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s. r. o. vznikla v roku 1992. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies