IBM investuje 1 miliardu USD do dátových centier

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:54 • 2 min
IBM investuje 1 miliardu USD do dátových centier

IBM investuje 1 miliardu USD do dátových centier

slovakia

left justify in out

IBM investuje 1 miliardu USD (786,47 milióna eur) do výstavby nových a rozšírenia existujúcich dátových centier po celom svet. Tento krok je súčasťou snahy o zvýšenie tržieb z rozvíjajúcich sa trhov.
      Koncern, ktorý je najväčším svetovým poskytovateľom IT služieb, chce, aby do roku 2015 na rozvíjajúce sa trhy pripadala štvrtina jeho tržieb. Preto ohlásil sériu nových investícií v krajinách, ako je Egypt, Argentína a Čína.
      "Táto 1 miliarda USD plus niekoľkoročná propagácia má dva ciele - zlepšiť model a technológie používané v našich klientskych dátových centrách a rozšíriť ich geografický dosah," uvádza sa vo vyhlásení IBM vydaného pri príležitosti dnešného otvorenia nového dátového centra v poľskej Wroclawi. Koncern nespresnil časový horizont, v ktorom chce uskutočniť spomínané investície.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona