IBM chce prevziať softvérovú firmu Trusteer za 1 miliardu USD

NETKY.SK • 18 August 2013, 13:22 • 2 min
IBM chce prevziať softvérovú firmu Trusteer za 1 miliardu USD

NEW YORK - Softvéroví velikáni, ako IBM a Cisco, v súčasnosti nakupujú firmy pôsobiace v oblasti kyber bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

IBM sa chce zapojiť do aktuálneho trendu a prostredníctvom akvizícií rozširuje operácie v oblasti bezpečnostného softvéru. Informovala o tom agentúra Reuters.

Americký koncern vo štvrtok (15. 8.) oznámil, že chce prevziať softvérovú firmu Trusteer. IBM podľa zdrojov z odvetvia ponúka takmer 1 miliardu USD (750 miliónov eur). Izraelská firma Trusteer vytvára programy na boj s počítačovými vírusmi a obranu pred škodlivým softvérom.

Softvéroví velikáni, ako IBM a Cisco, v súčasnosti nakupujú firmy pôsobiace v oblasti kyber bezpečnosti. Táto téma sa opäť dostala do popredia vďaka škandálu okolo sledovania aktivity užívateľov na internete americkými tajnými službami a útokom hakerov na firmy a súkromných užívateľov. Firmy a spotrebitelia sú teraz ochotní minúť viac peňazí na ochranu.

Poradenská spoločnosť Gartner predpokladá, že globálny trh bezpečnostných technológií tento rok vzrastie na 67,2 miliardy USD, čo je o 8,7 % viac ako vlani.

Pre IBM bude kúpa firmy Trusteer druhou najväčšou akvizíciou spoločnosti zaoberajúcej sa bezpečnostným softvérom. Koncern v roku 2006 prevzal za približne 1,3 miliardy USD firmu Internet Security Systems.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona