IBF: Vylúči olympionikov z Ria zo svojich rebríčkov a odoberie im tituly

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:48 • 2 min
IBF: Vylúči olympionikov z Ria zo svojich rebríčkov a odoberie im tituly

LOS ANGELES - Organizácia International Boxing Federation (IBF) vyvodí konzekvencie voči profesionálnym boxerom, ktorí sa zúčastnia na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

IBF pokračuje spoločne s ďalšou prominentnou verziou World Boxing Council (WBC) v boji proti zámeru amatérskej Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA) umožniť profesionálom štart pod piatimi kruhmi.

 

Federácia v pondelok informovala, že olympionikov vylúči zo svojich rebríčkov a odoberie im tituly, pokiaľ nejaké aktuálne vlastnia. Jedným z hlavných dôvodov odporu je bezpečnosť. "Bolo to ťažké rozhodnutie. Musíme sa však pokúsiť zabrániť úrazom športovcov, lebo nám záleží na tomto odvetví," vyhlásil pre agentúru AP prezident IBF Daryl Peoples.

 

AIBA nedávno povolila profesionálom štart v kvalifikačných turnajoch, no žiadny slávny pästiar zatiaľ neprijal pozvánku. Posledné eliminačné podujatie sa uskutoční od 3. do 8. júla vo venezuelskom Vargase.

 

Držitelia opaskov IBF sú napríklad Anthony Joshua (superťažká hmotnostná kategória), Sergej Kovaľov (poloťažká), Gennadij Golovkin (stredná) či Kell Brook (welterová). Ani jeden z menovaných však nezvažuje účasť v Brazílii, Joshua plán označil za nebezpečný.

 

WBC už pästiarom z čela svojich rebríčkov, ktorí sa odhodlajú cestovať do Ria, pohrozila dištancom na dva roky. Takúto alternatívu však už vylúčili Manny Pacquiao, Vladimir Kličko, Kovaľov, Golovkin, Andre Ward alebo dvojnásobní olympijskí šampióni Vasyľ Lomačenko a Cou Š'-ming.

 

Lomačenko si myslí, že profesionáli si na štart na OH počkajú radšej do Tokia 2020, aby získali čas adaptovať sa na menší počet kratších kôl, viac súbojov v priebehu pár dní a každodenné váženie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona